Skräckbilderna på NHL-storstjärnan i natt – efter succélagets första bottennapp

Colorado Avalanche är säsongens stora snackis NHL.
Men i natt kom ligastartens allra första bottennapp.
Och ännu värre var skräckbilderna på storstjärnan Mikko Rantanen.

Colorado Avalanche har överraskat alla och inlett nya NHL-säsongen mästerligt. Efter åtta spelade matcher hade de sju vinster och ingen förlust under ordinarie tid.

NHL-storstjärnans otäcka skada

Men i natt kom höstens första bottennapp och sviten tog slut när regerande mästarlaget St. Louis Blues stod för motståndet. St Louis vann matchen med 3-1 när Colorado inkasserades säsongens första nollpoängare.

Mikko Rantanen, Colorado Avalanche
Mikko Rantanen, Colorado Avalanche. FOTO: Viaplay

Men ännu värre blev det när lagets storstjärna Mikko Rantanen tvingades lämna matchen. Det var otäcka skräckbilder som spreds på finländaren när han fastnade med skridskoskenan i isen och foten vreds till rejäl.

”Han kunde inte fortsätta”

Rantanen fick lämna isen och kom aldrig tillbaka till spel igen, se situationen här nedanför. Under tisdagen väntas NHL-stjärnan genomgå en magnetröntgen för att se hur allvarligt det är.
– Det är en skada på underkroppen och han kunde inte fortsätta spela matchen. Men jag har inte pratat med läkarna än. Jag måste prata med dem och sedan får vi utvärdera och se hur allvarligt det är, sa Coloradotränaren Jared Bednar till Denver Post i natt.

Mikko Rantanen, Colorado Avalanche
Mikko Rantanen, Colorado Avalanche. FOTO: Viaplay

Det är ännu oklart hur länge Rantanen blir borta efter de läskiga bilderna i natt. Men nästa match för Colorado Avalanche är på fredag då man möter Vegas Golden Knights på hemmaplan. Det är första hemmamatchen efter fem raka bortamatcher.

Se otäcka situationen här:

LÄS MER: Uppgifter: SHL-klubbens stora mardrömsbesked – supertalangen blir kvar i Nordamerika hela säsongen