Drömbeskedet för 16-årige Leo Borg – får göra Wimbledon-debut redan i år

.

Björn Borg vann Wimbledon fem gånger.
Nu får hans son, Leo, göra debut i juniorturneringen, då han fått ett wildcard.
– Leo är väldigt tacksam. Det kommer bli en otrolig upplevelse och en nyttig erfarenhet för framtiden, säger Björn Borg till Sportbladet.

Björn Borg är en av Sveriges främsta idrottare i historien.

Leo Borg får spela Wimbledon

Totalt vann han Franska Öppna hela sex gånger, och tog dessutom hem Wimbledon fem gånger, mellan 1976 och 1980.

Nu, 39 år efter hans senaste titel, är det dags för en Borg att kliva in i turneringen igen.

180109 Sveriges Leo Borg under Abu Dhabi ITF Junior Championships i tennis den 9 januari 2018 i Abu Dhabi.
Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

Men denna gång handlar det om hans son, Leo.

Enligt Expressen har nämligen 16-åringen fått ett wildcard, alltså en inbjudan, att delta i Wimbledon-kvalet för juniorer.

– Leo är väldigt tacksam över att få ett wildcard till kvalet i junior-Wimbledon. Det kommer bli en otrolig upplevelse och en nyttig erfarenhet för framtiden, säger Björn Borg till Aftonbladet.

Planen för framtiden

Tidigare i år vann Leo Borg JSM-guld för 16-åringar, och under Stockholm Open avslöjade Björn Borg att Leo, efter grundskolan, kommer att ”satsa helhjärtat på tennisen”.

– Leo kommer gå ut nian, sedan satsa vidare på tennisen. Man måste ut och resa och spela i Europa och världen. Han har ett lag på Kungliga som han trivs jättebra med och sedan behöver han stöttning från mig och Patricia. Ingenting kommer gratis och det är rätt dyrt att ligga ute i världen och spela. Men du måste ut i världen för att utvecklas, sa han då.

170717 Björn Borg under dag 2 av Swedish Open den 17 juli 2017 i Båstad.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Leo Borg har tidigare lovordats rejält och ses som en av svensk tennis allra mest spännande spelare.

Tidigare har bland annat legendaren Matis Wilander sagt att Borg kan vinna grand slams.

– Det är tufft att lyckas när ens pappa är Björn Borg. Men samtidigt: så snart han kan bli kvitt stämpeln att han är Björns son kan han nog dra nytta av att ha honom som pappa. Det är fullt möjligt för honom att vinna en grand slam-titel, eftersom hans pappa vann elva stycken. Om han fortsätter kämpa och blir sin egen spelare och inte sin pappas son, så finns chanserna, har han sagt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);