Stjärnan om hatet och hoten – efter flyttryktena: ”De skulle elda ner kåken”

.

Leksand åkte 2017 ur SHL – och samtidigt ryktades Mattias Ritola till Brynäs.
Då utsattes LIF-stjärnan för en hatstorm.
– Du får ett mess där det står att ”du är helt värdelös” – fine. Det spelar ingen roll. Men i den här situationen… de skulle elda ner kåken, säger han till Hockeypuls.

Leksand var illa ute i SHL säsongen 2016/2017 – men gjorde en riktig prestigevärvning i kampen om nytt kontrakt.

Under vintern värvades stjärnan Mattias Ritola hem efter en kort sejour i Schweiz, men Ritola hade svårt med poängproduktionen och lyckades inte rädda kvar Leksand i den högsta serien.

Den sommaren omsvärmades stjärnan av rykten, och han hade flera SHL-erbjudanden på bordet.

Hatstormen efter ryktena

Framför allt ryktades han till Brynäs – vilket fick supportrarna att rasa.

Under den perioden så fick Ritola ilskna meddelanden och hot på sociala medier.

– Ja, det har varit en hel del. När Aftonbladet släppte ut att jag var klar för Brynäs direkt efter slutsignalen i Brynäs–HV (finalserien 2017) samtidigt som vi hade åkt ur SHL, då barkade det ur fullkomligt, säger han i Hockeypuls podcast, och fortsätter:

190215 Leksands Mattias Ritola och Johan Porsberger jublar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Leksand den 15 februari 2019 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

– Du får ett mess där det står att ”du är helt värdelös” – fine. Det spelar ingen roll. Men i den här situationen… de skulle elda ner kåken. Då blir det mer allvarligt. Men sms:en där det står att jag är klappklass och allt vad det är… Jag är 32 år, det rinner av mig. Just den här gången blev det väldigt hårt.

Men Ritola valde alltså att nobba SHL-erbjudandena och stanna i Leksand, där han fortfarande spelar kvar.

Gick upp i SHL

Han fick stora delar av den gångna säsongen förstörd, men visade toppklass i kvalet till SHL då han på tio matcher svarade för hela elva poäng.

– Jag förde diskussioner med ganska många då, men man måste sätta sig ned och få ett perspektiv på allt. Det är inget beslut man tar direkt. När du hållit på i 15 års tid och då ta steget att stanna i Leksand och allsvenskan när du aldrig spelat i den serien och ett år tidigare spelat VM är det på ett sätt inte rätt val. Men jag är oerhört glad att jag valde det, det här känts rätt hela tiden, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här! 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);