Svenske stjärnspelarens besked – efter alla SHL-rykten: ”En drös med lag intresserade”

.

Ett tydligt vårtecken inom svensk hockey är att André Petersson ryktas till SHL.
Så även i 2019.
– Jag har en drös med lag intresserade, säger han till minhockey.se.

2011 lämnade André Petersson HV71 och SHL för att ge NHL-drömmen en rejäl chans hos Ottawa Senators. Men det blev endast en NHL-match på hela tre säsonger på grund grund av skadeproblem.

Jagas av SHL-klubbar

Karriären fortsatte vidare till Ryssland och KHL under 2015. Där har det blivit spel i storklubbarna Sotji och Omsk innan han inför senaste säsongen flyttade till Barys Astana.

Men under alla åren utomlands har han fått dras med en hel del SHL-rykten som kopplat ihop 28-åringen med en återkomst till Sverige. I år är de ryktena fler än någonsin tidigare.

André Petersson, SHL
160213 Sveriges Andre Petersson lämnar planen efter period två under landskampen i ishockey mellan Sverige och Finland den 13 februari 2016 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135562

KHL-kontrakt har gått ut

KHL-kontraktet med Astana har gått ut och Petersson är på jakt efter en ny klubb till hösten. Även om han är rätt så lugn med tillvaron som kontraktslös.
– Jag tänker och vet att det brukar lösa sig. Jag har en drös med lag som är intresserade men tar hellre någon vecka och tar det lugnt och inte tänker så mycket innan jag blickar framåt, säger han till minhockey.se.

Senaste säsongen i KHL blev det 45 poäng för forwarden och räkna med att Petersson är duktigt eftertraktad. Inte bara i Sverige och just därför ser det ut som att SHL får vänta ytterligare ett år på den efterlängtade comebacken.

André Petersson, SHL
171108 Sveriges Andre Petersson under ishockeymatchen i Karjala Cup mellan Sverige och Tjeckien den 8 november 2017 i Örebro.
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Beskedet om SHL

Nu ger 28-åringen sitt besked efter alla SHL-rykten.
– Vi har sagt att utomlands är prio ett och jag kollar väl framförallt mot KHL och lite Schweiz. Men jag är mitt i golfsäsongen, så jag har inte riktigt tänkt på det än, berättar han för hockeysajten.

Förutom spel i Nordamerika och Ryssland så har Petersson även mycket rutin från spel i Tre Kronor, men forwarden var ändå inte aktuell för hockey-VM.

LÄS MER: Leif Boorks jättesågning av experten Roger Rönnberg – efter omtalade tjafset i SVT-studion

Grönborgs ilska mot SVT-profilen – efter förnedringen i hockey-VM

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);