Bekräftat: SHL-lagkaptenens totala tvärvändning efter ryktena – här är nya beslutet

.

I våras skrevs det att han var klar med SHL.
Men nu kommer tvärvändningen för Rögles lagkapten Craig Schira.
Efter stort intresse från både schweiziska klubbar och lag från KHL står det klart att han stannar i Ängelholm.

Många klubbar har svärmat sig runt Craig Schira under våren. Flera schweiziska klubbar och även KHL-klubbar visat intresse för Rögles lagkapten och mycket har pekat mot att backklippan varit förlorad för Rögle.

SHL-kaptenens beslut

Men nu kommer den totala tvärvändningen för 31-åringen från Saskatchewan, Kanada. Nu står det klart att Schira nobbar ALLA lockrop från utländska klubbar och istället förlänger sitt kontrakt med Rögle och stannar kvar i Sverige.

Craig Schira, Rögle
180920 Rögles Craig Schira jublar efter att ha reducerat för Rögle till 3-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 20 september 2018 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Klart: Craig Schira stannar i Rögle

Så trots att det sagts att backen varit på väg bort så nobbar Schira ändå varenda intressent från de betydligt mer rikare ligorna för att visa lagkaptensanda och fortsätta i Rögle.

Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna. Kanadensaren ansluter till laget i månadsskiftet september-oktober.
– Vi är väldigt glada och stolta att kunna berätta att Craig Schira har skrivit på kontrakt för de två kommande säsongerna. Craig är en nyckelspelare för oss på den resa vi gör för att bli ett topplag i SHL, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Schira levererade 14 poäng på 41 SHL-matcher för Rögle den gångna säsongen.

”Var inget svårt beslut”

Beslutet kring framtiden var ett stort sådant. Backen har befunnit sig hemma i Kanada för att komma fram till ett beslut tillsammans med familjen de senaste veckorna.

Nu blir det alltså ytterligare två år i Ängelholm och SHL.
– Det var ett stort beslut som skulle fattas, vi väntar vårt tredje barn senare i sommar. Vi kände att vi behövde åka hem och landa och i familjen diskutera vår framtid. Vi har stortrivts i Ängelholm och Rögle och när intresset var ömsesidigt så var det inget svårt beslut att fatta. säger Schira.

Rögles lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Justin Pogge
Christoffer Rifalk
Roman Will

Backar:
Samuel Jonsson
Kodie Curran
Daniel Bertov
Jakob Bondesson
Erland Lesund
Jakob Ragnarsson
Niklas Hansson
Craig Schira

Forwards:
Olle Liss
Simon Ryfors
Taylor Maton
Ted Brithén
Leon Bristedt
Daniel Zaar
Mattias Sjögren
Erik Andersson
Kevin Wennström
Anton Bengtsson
Dennis Everberg

LÄS MER: SHL-klubbens mardröm – supertalangen kan lämna för NHL efter succéåret

SHL-succéspelaren högaktuell för NHL-klubben – berättar själv: ”Svårt att tacka nej till”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);