Lindelöfs första ord – efter påstådda konflikten i landslaget

.

Victor Nilsson Lindelöf tackade nej till landslaget av personliga skäl.
Det utlöste en hatstorm mot den svenske stjärnan efter de påstådda uppgifterna om att andra anledningar låg bakom beskedet.
Nu bryter han tystnaden för första gången.
– Det jag inte kan förstå hur folk inte bara kan respektera det. För mig är det helt sjukt att man inte kan respektera det och släppa det, säger han i en intervju med Viasat.

Victor Nilsson Lindelöf valde att tacka nej till Sveriges EM-kvalmatcher mot Rumänien och Norge. Förbundet kommunicerade att anledningen var personliga skäl samtidigt som andra uppgifter kom att skaka om landslaget.

Tackade nej av personliga skäl

Fotbollskanalen Förbundet informerade om att det handlar om personliga skäl, men samtidigt kom Fotbollskanalen med helt andra uppgifter.

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalen uppgav att anledningen bakom Lindelöfs återbud var att vännen John Guidetti inte blev uttagen.

Janne Andersson dementerade

Det var däremot någonting som Janne Andersson kraftigt gick ut och dementerade
– Det handlar alltså om personliga skäl. Då kan jag kraftigt dementera om att det handlar om att någon annan spelare inte har blivit uttagen, sa Janne Andersson då

Samtidigt ställde sig både Norges förbundskapten Lars Lagerbäck och den svenska landslagstruppen bakom stjärnbacken. I söndags blev Lindelöf och hustrun Maja föräldrar för första gången.

Victor Nilsson Lindelöfs första ord: ”Helt sjukt”

Fotbollskanalens uppgifter utlöste en hatstorm på sociala medier mot Lindelöf.

Nu väljer Victor Nilsson Lindelöf att prata ut om den påstådda konflikten med landslaget. I en intervju med Viasat berättar han om den senaste veckans hat och skriverier.
– För mig är det helt sjukt att man inte kan respektera det och släppa det.  Spelar man fotboll måste man dela allting som händer i ens liv och så är det kanske, men för mig är det helt sjukt, säger han till Viasat.

”Det är absurt”

Sverige vann kvalmatchen mot Rumänien och i kväll ställs man mot Norge på bortaplan. För Lindelöf väntar härnäst match mot Watford i Premier League till helgen.

24-åringen fortsätter:
– Vi är inte människor utan vi ska dela med oss av allt som händer i våra liv, så är det ju. Det är min vardag men jag tycker fortfarande att det är helt absurt. Om du ska säga att du inte kan komma på grund av personliga anledningar hade jag respekterat det och sen är det över. Det är olika liv, säger Lindelöf till Viasat.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Landslagsstjärnornas agent slår tillbaka – efter anklagelserna: ”Det är Kalla Anka-grejer”

Norska stjärnan inför kvaldramat: ”Oslo är fullt av svenskar som tror de äger stan”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);