Landslagsstjärnornas agent slår tillbaka – efter anklagelserna: ”Det är Kalle Anka-grejer”

.

Emil Forsberg lämnade landslagssamlingen på grund av skada, vilket förbundet bekräftade. 
Nu slår agenten Hasan Cetinkaya tillbaka mot uppgifterna om att det skulle existera någon schism mellan spelaren och förbundskapten Janne Andersson. 

Det har varit minst sagt turbulent kring landslaget de senaste dagarna. Först valde Victor Nilsson Lindelöf att tacka nej. Enligt Fotbollskanalen spelade petningen av John Guidetti in i beslutet, uppgifter som landslaget sedermera dementerat.

Sedan rapporterade Sportbladet att Emil Forsberg lämnat truppen i vredesmod, vilket dementarades av landslaget, som bekräftade att det berodde på en skada.

180703 Emil Forsberg of Sweden during the FIFA World Cup round of 16 match between Sweden and Switzerland on July 3, 2018 in ST Petersburg.
Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Agenten slår tillbaka mot anklagelserna

Att Emil Forsberg skulle lämnat landslagstruppen i besvikelse dementerades av landslaget, som rapporterade att det berodde på en skada.

Även Forsbergs agent, Hasan Cetinkaya, slår tillbaka mot uppgifterna och menar att stjärnan inte skulle tackat ja till samlingen med tanke på hans skadesituation.
– Emil kom till landslaget nu och offrade sig trots att han varit borta skadad så länge. I vanliga fall borde han, tycker jag, kanske stått över den här samlingen, men han vill så gärna vara med i landslaget och visa upp sig. Han kom till landslaget och låg bakom målen, säger han till Sportexpressen.

190323 Head coach Janne Andersson and Emil Forsberg of Sweden during the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Romania on March 23, 2019 in Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Så här säger han om Forsbergs reaktion när han blev utbytt:
– Ja, han såg sur ut. Och jag tror att det har att göra med att det inte har varit någon kommunikation mellan Emil och Janne. Janne går ut och säger att han tog ut Emil för 60 minuter, men det visste inte Emil om och sådant brukar ledare prata med spelare om

Cetinkaya om Lindelöfs återbud

Fotbollskanalen rapporterade tidigare att Victor Nilsson Lindelöf valde att tacka nej till landslagssamlingen på grund av petningen av Guidetti, något som Janne Andersson kraftigt dementerat.

Nu slår Cetinkaya tillbaka mot uppgifterna.
– Victor är väldigt stolt över att spela i landslaget och han är given som vår nästa landslagskapten de kommande tio åren. Han är en stor ambassadör för svenskar och svensk fotboll i och med att han är en av de största stjärnorna i Manchester United, en av världens största klubbar. Han älskar sitt land och skulle naturligtvis inte tacka nej till sitt landslag på grund av att en lagkompis inte är med. Det är ju Kalle Anka-grejer det här, säger han till Sportexpressen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

EM kval 2020: TV-tider, spelschema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);