Norska hånet mot Sverige – efter floppen på alpina-VM

.

Sverige tog endast en medalj under alpina VM i Åre. 
Då passar den norske stjärnan Henrik Kristoffersen på att skicka en pik till de svenska åkarna.
– Det var ingen överraskning direkt, säger norrmannen till Sportbladet.

Sverige kom med flera medaljförhoppningar till alpina VM på hemmaplan i Åre. Men när mästerskapet nu, två veckor senare, sammanfattas är det dystra siffror.

Tungt VM för Sverige

Anna Swenn-Larsson slog överraskande till med ett silver i slalom, men det blev också den enda medaljen. I lagtävlingen åkte Sverige ur redan i kvartsfinalen och André Myhrer samt Frida Hansdotter lyckades inte pricka formen för eventuella medaljer.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Desto gladare miner har det varit i Norge.

Henrik Kristoffersen och Kjetil Jansrud tog hem varsitt guld samtidigt som Aksel Lund Svindal och Ragnhild Mowinckel ordnade ett silver respektive VM-brons.

Piken från Norge: ”Inte förvånad”

Norge slutade på delad förstaplats tillsammans med Schweiz i medaljligan. Kristoffersen vann över superstjärnan Marcel Hirscher i storslalomtävlingen och slutade på sjätteplats i söndagens avslutande slalomtävling.

Att Sverige inte tog fler medaljer är däremot ingenting som förvånar den 24-årige norske stjärnan,
– Jag är inte förvånad, säger norrmannen till Sportbladet och fortsätter:
– Tittar man på resultatlistan den här säsongen så var Myhrer bra i Levi, men sedan har åkare som Hirscher, ”Pinten” (Alexis Pinturault), Daniel Yule och (ClémentNöel dominerat, ja generellt har Österrike varit bäst, så det var ingen överraskning direkt, tyvärr.

Hargins sista mästerskap

André Myhrer slutade på 13:e plats i slalomtävlingen medan Mattias Hargin åkte in på plats 20.

Den sistnämnda konstaterade efter loppet att det kan ha varit sitt sista mästerskap.
– Jag tror det här kan ha varit det sista åket för mig. Det är inget jag säger för att jag är besviken. Utan jag är sansad, och tyvärr har jag inte snabbare åkning i mig, säger Hargin till Radiosporten.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Svenske skidexpertens stenhårda kritik mot Lindsey Vonn – efter avskedet

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);