Nya poäng av stekhete Elias Pettersson i natt– slog till med patenterade skottet

.

Mål, assist och målskytt i straffavgörandet.
Elias Pettersson hade en kanonkväll borta mot Los Angeles Kings i natt.
Vancouver vann efter straffar med 4-3, det bland annat efter att Elias Pettersson slagit till med, vad vi nu kan kalla, ett patenterat skott i första perioden.

Vancouver Canucks har varit inne i en tung period. Laget har bara vunnit en av sina sex senaste matcher men i natt skulle kanadensarna äntligen få jubla.

Nya poäng av Pettersson

Mot krislaget Los Angeles Kings på bortais tog man hem segern efter straffläggning. Och det var Elias Pettersson som så många gånger tidigare blev segerregissör.

I mitten av den första perioden fick Canucks chansen i matchens första powerplay och tog den. Elias Pettersson placerade sig i sin patenterade högra tekningscirkel, fick pucken, väntade ut backen Alec Martinez och drog till.

Mål, assist och straffmål

Skottet letade sig förbi Jonathan Quicks vänstra axel och Pettersson noterades för sitt 26:e mål för säsongen.

Sent i den tredje perioden, i underläge 2-3, ordnade Pettersson en förstassist till Adam Gaudette som tog matchen till förlängning och sedermera straffar. Väl där gjorde den svenske supertalangen mål innan Brock Boeser ordnade segern i den tredje straffomgången.

Klättrar i historiska listan

Elias Pettersson står nu på 53 poäng på 48 matcher och klättrade i organisationens rookieliga. 20-åringen är nu ensam på åttondeplatsen över flest poäng av en rookie under en säsong någonsin i Canucks historia.

Vancouver tog i och med straffvinsten sin första seger på fyra matcher. Härnäst väntar den sista matchen på roadtripen mot San Jose Sharks på söndag. Därefter styr laget skeppet hem till Rogers Place för tre raka hemmamatcher.