Tre Kronor-backen bekräftar: I kontakt med SHL-toppklubbarna

Philip Holm drömmer fortfarande om NHL.
Men backen utesluter inte en återkomst i Sverige.
För Hockeynews berättar han att både Växjö och Djurgården är intresserade.

Philip Holm var med och tog upp Djurgården i SHL 2014. Två säsonger senare lämnade han för spel i Växjö där karriären tog fart på allvar.

Fick chansen i NHL

Svensken togs ut i den svenska VM-trupp som tog VM-guld och på sommaren stod det klart att han lämnade för NHL. Ny klubbadress blev Vancouver Canucks.

Foto: Tomi Hänninen/Bildbyrån

Det blev endast en NHL-match för backen som sedan trejdades till Vegas Golden Knights. En säsong fick räcka och Holm vände hem till Europa för spel i KHL.

Holm finns med i den svenska truppen som nu spelar Channel One Cup.

Mot Ryssland under torsdagskvällen fick han ett ”C” på bröstet och han hoppas fortfarande på en till chans i NHL.
– Det är det väl alltid, för de flesta som spelar ishockey är det alltid en dröm att spela där. Man får se, man börjar väl komma upp i åren så får man se om det blir aktuellt eller inte. Men det är klart att det ligger i bakhuvudet och hägrar, säger Holm till Hockeynews.

Holm har stått för 20 poäng på 38 matcher i Torpedo Nizhny Novgorod i år.

Holm bekräftar SHL-intresse

Till nästa säsong finns dock chansen att det blir en SHL-återkomst för 27-åringen.

Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån

Holm bekräftar att han varit i kontakt med både Djurgården och Växjö som har visat intresse.
– När det blev som det blev förra säsongen var det KHL som gällde. Jag har väl haft lite kontakt eller de har väl i alla fall haft kontakt med agenten. Det är inget jag tänker på utan fokuserar på det jag kan göra ute på isen, säger han till Hockeynews.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/DkC6oheRTsZ0vRxo2kdGIxr6qdR3ZEGJE6O_-5XydjQK8K7zvP7EK0tuXbX_zb4N?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Sjuka siffrorna – så överlägsen är Elias Pettersson i NHL

Uppgifter: JVM-stjärnan klar för SHL-klubben – nobbar rivalen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);