Galna vändningen: Per Ledin kan bryta kontraktet – uppges jagas av ny klubb

Per Ledin gjorde klart med Boden tidigare i veckan.
Men redan till helgen kan 40-åringen komma att bryta kontraktet, uppger Hockeynews.
Enligt uppgifter till flera tidningar jagas han av Hockeyallsvenskan Vita Hästen.

Per Ledin hade inte spelat en match den här säsongen innan förra veckan. Profilen spelade i både Karlskrona och Luleå förra säsongen men i år har det varit tomt i klubbkolumnen.

Ledin till Hockeyettan

Till slut valde Ledin att spela en match i Hockeytvåan med moderklubben Brooklyn Tigers, det efter att ha nobbat flera anbud från Hockeyettan.

Foto: Bildbyrån

Ledin valde ändå att skriva på för Boden och i morgon gör han debut, det i matchen borta mot Kalix.

”Per är en ledare och tävlingsmänniska som vet vad som krävs för att nå framgång, den erfarenheten och rutinen som Per tillför vårt unga lag ser vi som värdefull samtidigt som Per får möjlighet att spela matcher med oss. Det är ett bra upplägg för båda parter och vi hoppas självklart att Per ska välja att stanna hos oss”, skrev Boden i måndags i ett pressmeddelande.

Kan lämna Boden

Men det kan bli 40-åringens första, och sista, match i klubben för den här gången.

I kontraktet finns det en klausul som säger att Ledin kan lämna för klubbar högre upp i seriesystemet.
– Det är ganska odramatiskt egentligen. Möjligheten att finnas där för familjen samtidigt som man fick börja spela lite matcher dök upp. Man har ju ett familjekonto med dagar och jag vill liksom inte börja nalla på dem, då kändes det som en bra möjlighet att komma igång och spela lite matcher, säger Ledin till HockeyNews.

Ryktas till Vita Hästen

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Per Ledin varit på väg till Vita Hästen. Det ska enligt Hockeynews fortfarande vara på tapeten, någonting även Vimmerby Tidning tidigare i november rapporterade om.

Foto: Bildbyrån

Ledin vill inte bekräfta att det finns intresse från jumbon i Hockeyallsvenskan.

Men att kontakter redan finns sedan tidigare i form av Leif ”Strumpan” Strömberg döljer han inte.
– “Leffe” hade jag redan när jag kom till Färjestad och honom har jag pratat med förut. Men det är egentligen samma sak där, man kan inte vara på flera ställen samtidigt. Det som händer det händer. Nu kan det bli så att jag spelar en match med Boden, men det kan även bli så att jag spelar tio. Det är kopplat litegrann till lag och efterfrågan, säger Ledin till Hockeynews.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/DkC6oheRTsZ0vRxo2kdGIxr6qdR3ZEGJE6O_-5XydjQK8K7zvP7EK0tuXbX_zb4N?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Uppgavs skriva på nytt kontrakt: Nu är svenske forwarden klar för ligarivalen

Agenten avslöjar okända detaljerna – kring William Nylanders kontraktstvist

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);