Forwardens plan – för att locka hem VM-svensken till SHL-klubben

Winnipeg Jets har satt upp Dennis Everberg på waivers.
Det kan öppna för en återkomst i SHL.
Rögle-forwarden Daniel Zaar vill nu locka hem honom till Rögle.

Dennis Everberg har inte fått det att stämma i Nordamerika. I natt sattes han upp på waivers av Winnipeg Jets i syfte att avsluta kontraktet.

Everberg på waivers

Det kan i sin tur innebära att SHL kan bli nästa anhalt för forwarden, som var med och vann VM-guld med Tre Kronor i våras.

Redan i oktober bekräftade Rögles sportchef Chris Abbott att han varit i kontakt med Everberg.

I somras var han och tränade med klubben i vilken han inledde sin karriär som junior.
– Jag har varit i kontakt med Dennis tidigare, han tränade med oss innan han åkte och har en relation med oss. Men jag pratar inte offentligt om vilka spelare vi för med diskussioner med. Jag försöker att vara konsekvent med det, sa Abbott då till Helsingborgs Dagblad.

Vill locka till Rögle

I och med de nya omständigheterna är det säkerligen många SHL-klubbar som skulle vilja ha in Everberg. Och en som vill locka hem honom till Rögle är forwarden Daniel Zaar.

Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Han har tidigare spelat med Everberg och är goda vänner.

För Hockeynews bekräftar han att de pratat om saken, innan waivers-beskedet kom.
– Jag har snackat en del med honom. Jag hade faktiskt inte koll på att han kommit loss därifrån nu. Han har väl haft det lite jobbigt, och vi tar gärna emot honom om han vill komma hit. Vi får se, jag vet inte hur han tänker än, säger Zaar till sajten.

Övriga NHL-klubbar har 48 timmar på sig att plocka Everberg innan han släpps fri från sitt kontrakt.

Rögle har i sin tur börjat jobba sig uppåt i tabellen och ligger just nu på säker mark, en poäng från en slutspelsplats.

”Hade betytt mycket”

För Ängelholms-klubben hade en förstärkning i form av Everberg blivit en rejäl injektion, konstaterar Zaar.
– Det hade betytt väldigt mycket. Det är en spelare som man alltid kan lita på. Han är stabil defensivt, men har också kvaliteter i offensiven med sin storlek, säger han till Hockeynews.

Hockeynews: Tror du att du lyckas?
– Jag vet faktiskt inte. Det stod väl någonting om några andra ligor på nätet. Han hittar nog det han tycker är bäst själv. Jag tror absolut Rögle är ett alternativ, men om det är nu eller senare vet jag inte. 

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/IzQ-0bTn4rc4L-iwmkCmLkksYYXjgCC_Q30pMfVgCCEB5VOZFEmwPt3T7qlbH-IQ?loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Färjestads glädjebesked: Poängmaskinen nära en återkomst!

17-årige Johannes blev brutalt mobbad på nätet – här är förre HV-spelarens otroliga gest

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);