Florida-backen dödshotad – efter tacklingen på Elias Pettersson

Florida Panthers Michael Matheson har fått utstå stark efter tacklingen på Elias Pettersson. 
Nu berättar den 24-årige backen att han också fått dödshot på sociala medier. 
– Folk önskar att jag ska begå självmord eller få cancer, säger Matheson till The Athletic.

Michael Matheson, 24, fick två matchers avstängning för tacklingen på Elias Pettersson som slutade med att svensken fick en hjärnskakning och tvingas vila i ungefär en vecka. Florida-backen har kritiserats hårt för tacklingen – inte minst av Canucks-tränaren Travis Green.

Green anser också att straffet var för lågt.
– Om jag är arg? Extremt arg. Jag är fortfarande väldigt upprörd. Vi förlorar en lysande ung spelare med en skada som jag inte tycker var nödvändig. Jag blir förbannad när jag pratar om det, sa han enligt TSN.

Matheson dödshotad

Matheson har förklarat att han inte hade för avsikt att skada Pettersson, utan att det bara hände i stridens hetta.

Nu berättar 24-åringen att han och hans hund (!) har fått utstå dödshot på sociala medier.
– Det är tusentals människor som har kommenterat på mina sociala medier. De skickar dödsönskningar och hoppas att jag ska begå självmord eller drabbas av cancer. Detta tar det till en helt ny nivå och folk har till och med hotat min hund. När man går så här långt borde man kanske kolla sig själv i spegeln, säger han till The Athletic.

Skickade hälsning till Elias

Florida-backen har berättat att han förstår avstängningen, men att han är besviken. Efter tacklingen hörde han av sig till svensken och bad om ursäkt. Han har även lovordat Pettersson och sagt att han är en ”skicklig spelare”.
– Jag skrev till honom och bad om ursäkt. Han hade inte behövt svara men jag uppskattar att han gjorde det, säger Matheson. 

Elias Pettersson missade Vancouvers bortamatch mot Pittsburgh och kommer inte heller till spel inatt när laget ställs mot Winnipeg.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/qnr7cV205zO3fGAJuBLbG50CTZYukXyslBu_RBodMspu8x8qdwUC4jbOswlfhfOF” aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här är Florida-backens hälsning och hyllning till Elias – efter avstängningen

Radioprofilen hånar Elias Petterssons hjärnskakning – nu möts han av Canucks-fansens vrede

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);