Frankrike skriver fotbollshistoria: Besegrar Argentina efter supertalangens show

Frankrike hade aldrig tidigare besegrat Argentina i VM-sammanhang. Nu är det ett minne blott.
I åttondelsfinalen vann ”Les Blues” med 4-3 efter 19-årige supertalangen Kylian Mbappe stora uppvisning.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Frankrike gick genom gruppspelet obesegrade och ställdes mot Argentina i åttondelsfinalen. Argentina, som med nöd och näppe gick vidare, var ett stort frågetecken inför slutspelet och skulle få en kalldusch direkt.

Redan i den 13:e minuten föll Kylian Mbappe i straffområdet och Antoine Griezmann placerade in ledningsmålet.

Tappade ledningen

Lionel Messi var isolerad men fick allt mer yta ju längre halvleken gick. Storstjärnan fick se sitt lag spela allt bättre och öppna upp fler ytor, någonting som också gav resultat.

Angel Di Marias vackra långskott betydde 1-1 och i inledningen av andra halvlek styrde Gabriel Mercado in 2-1. Men den här matchen skulle tillhöra 19-årige Kylian Mbappé

Vände – och skrev fotbollshistoria

Efter att högerbacken Benjamin Pavard med halvtimmen kvar elegant placerat in kvitteringen gjorde 19-åringen två mål inom loppet av fyra minuter.

Sergio Agüero reducerade med minuter kvar, men närmare kom inte Argentina. Frankrike tog hem seger med 4-3 och skrev därmed ny fotbollshistoria. Aldrig tidigare har ”Les Blues” slagit Argentina i ett VM-slutspel.

I kvartsfinalen väntar vinnaren i matchen mellan Uruguay och Portugal som spelar i kväll klockan 20.00.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!