SVERIGE TILL ÅTTONDELSFINAL I VM – KÖR ÖVER MEXIKO TOTALT!

Sverige är vidare till åttondelsfinal i fotbolls-VM!
Blågult körde över Mexiko fullständigt och vann med hela 3-0.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Sverige öppnade ödesmatchen mot Mexiko med en jättepress i första halvlek. Redan efter några minuter hade Andreas Granqvist ett jätteläge att göra 1-0 till Sverige på frispark. Emil Forsberg fick sedan en ännu bättre chans på inlägg av Mikael Lustig.

Stor VAR-ilska i det svenska laget

I den 30:e minuten skrek Janne Andersson och hela det svenska landslaget på straff efter en misstänkt handssituation. Domaren signalerade för VAR, men dömde sedan hörna.
– Jag tyckte mycket väl att han kunde döma straff. Efter att ha sett reprisbilderna är jag mer övertygad. Man ser tydligt att han (Hernandez) ser otroligt skyldig ut. Bollen tar uppenbart på handen, säger Jonas Eriksson i SVT.

Första halvleken slutade mållöst.

Proppen ur för Sverige i andra

Mexiko hade viss press i inledningen av den andra halvleken. Men det dröjde inte många minuter innan Sverige chockade mexikanarna. Ludwig Augustinsson drev fram bollen på vänsterkanten och sköt in 1-0 till Sverige.

Sverige fick sedan chansen att utöka ledningen i den 61:a minuten då domaren blåste för straff efter att Marcus Berg kapats i straffområdet. Fram klev lagkaptenen Andreas Granqvist och satte dit den stensäkert – trots massiva psykningar från de mexikanska spelarna.

Med dryga kvarten stängde Sverige matchen efter ett klassiskt skitmål. Sist på bollen var mexikanaren Àlvarez som blev stor syndabock. Nu väntar alltså åttondelsfinal för Sverige!

Sverige gruppetta efter Tysklands fiasko

Eftersom Tyskland mycket oväntat förlorade sin sista match mot Sydkorea med 0-2 blev Sverige gruppetta, Mexiko tvåa och Tyskland ute. Ett stort fiasko för guldfavoriten Tyskland. För Sveriges del väntar grupptvåan i grupp E. Det kan bli Schweiz, Serbien eller Brasilien.

Lagkaptenen Andreas Granqvist var givetvis extremt stolt över prestationen.
– Det är helt overkligt, vilken prestation vi gör, hela gänget!, sa han till SVT.

Och fortsätter:
– Vilken match vi gör, det hade kunnat bli 5-0, 6-0. Jag är otroligt stolt över grabbarna, det var ingen som hade trott att vi skulle gå vidare.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

Allt om fotbolls-VM i Ryssland 2018: Schema, tider och arenor

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);