Danmark är vidare i VM – tog poäng mot Frankrike

Danmark och Frankrike behövde bara ett kryss för att avancera till åttondelsfinal i VM.
Och det märktes att båda lagen var nöjda med 0-0 när domaren blåste för slutsignal.
Frankrike slutade därmed etta i gruppen och Danmark tvåa.

ANNONS: Danmark kan skrälla mot Kroatien i åttondelsfinal – och nu har alla nya spelare hos Expekt en gyllene chans att boosta sin insats. Den som sätter in 100 kronor får 500 % i insättningsbonus! Klicka här för att lägga ditt spel direkt!

Danmark hade gynnsamma förutsättningar inför den sista och avgörande gruppspelsmatchen i VM. Ett kryss var allt som behövdes i matchen mot Frankrike för att danskarna skulle gå vidare.

Frankrike behövde också bara ett kryss för att gå vidare som gruppetta. Och det märktes att det var två försiktiga lag som drabbade samman. Frankrike valde dessutom att vila flera tongivande spelare, däribland Samuel Umtiti, Kylian Mbappé och Paul Pogba.

Händelsefattig första halvlek

Första halvlek blev allt annat än en sprakande historia, kanske på grund av de nyss nämnda förutsättningarna. Det var en mycket tillknäppt halvlek utan större målchanser, där Danmark var närmast. Men superstjärnan Christian Eriksen missade sitt friläge. Gällande det franska laget fanns inte mycket att rapportera om annat än Ousmane Dembele stod för en pigg insats.

Publiken och i synnerhet den franska delen var mycket missnöjda när domaren blåste för halvlek.

Två försiktiga lag

Med tanke på att Peru gick mot en komfortabel seger i sin match mot Australien var Danmark och Frankrike vidare oavsett resultat. Det var något som märktes på spelarna, för även om Danmark hade gått om Frankrike vid seger kändes danskarna nöjda med utgången.

Andra halvleken blev ungefär lika händelsefattig som den första. Frankrike valde att byta ut sin storstjärna Antoine Griezmann med 20 minuter kvar av matchen. Minuter senare höjdes temperaturen en aning då Kylian Mpappé byttes in. Men PSG-stjärnan lyckades inte heller överlista Kasper Schmeichel i Danmarks mål och 0-0-resultatet stod sig matchen ut.

Därmed är både Danmark och Frankrike vidare till åttondelsfinal i VM.

Allt om fotbolls-VM i Ryssland 2018: Schema, tider och arenor

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);