Stor sorg i hockey-Sverige – Oliver, 14, har somnat in: ”En stor kämpe har lämnat oss”

14-årige Oliver Mattsson, son till Malmötränaren Jesper Mattsson, har stöttats i hela hockeyvärlden under sin sjukdom.
Men nu har Oliver somnat in.
– Pojken var 14 år. Det känns så orättvist, säger Malmös sportchef Patrick Sylvegård till Kvällsposten.

I höstas gick Malmötränaren Jesper Mattsson ut och berättade om sonen Olivers, 14, allvarliga sjukdom aplastisk anemi. En mycket ovanlig sjukdom som leder till att kroppen slutar producera blodplättar. Varje år insjuknar 7-10 personer och det är nästan helt och hållet vuxna som drabbas.

Under Olivers tuffa sjukdomstid har hela hockeyvärlden förenats och stöttat 14-åringen. Stora spelare och idoler som Henrik Lundqvist, Erik Karlsson, Peter Forsberg och Mats Sundin har öppet visat sitt stöd för Oliver.

Sorg i Malmö Redhawks

Malmö Redhawks har även spelat med initialerna ”OM” på hjälmarna under SHL-säsongen och runt om i hela hockey-Sverige har folk samlat in pengar till Tobiasregistret, som jobbar med att hitta lämpliga donatorer till stamcellstransplantationer. Lille Oliver har berört alla.

På söndagskvällen somnade somnade Oliver in. Malmö Redhawks meddelade i ett pressmeddelande att ”en stor kämpe har lämnat oss”.
– I dag på morgonen så samlades vi hela gruppen, och ställde in träningen. Vi hade en stund då vi bara grät tillsammans, och bara satt tysta, eller pratade för de som ville det, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till Kvällsposten.
– Det är sorg i hela föreningen. Oliver var själv verksam spelare i team 04, hans lillebror Elliot spelar i team 07 och Jesper med alla sina år i föreningen. Det har varit en väldigt jobbig tid, och i dag har vi bara gråtit.

”Vi grät tillsammans”

Malmö Redhawks meddelar att familjen Mattsson tackar ödmjukast för all omtanke och sportchefen Sylvegård har varit i kontakt med familjen.
– Vi grät tillsammans. Det är svårt att ta in. Det hände i går, men för familjen är det viktigt att alla ska minnas Oliver för den kämpen han var, och för den kampen han tagit under ett år nu. Det har varit en stenhård kamp, och det är tufft för alla detta, säger han till Kvällsposten.

Klubben bjuder nu in alla som vill visa sina sympatier för Oliver till att från klockan 13 i dag lägga blommor framför hemmaarenan.

Sportbibeln har varit i kontakt med Malmö Redhawks, som sköter kommunikationen med familjen, och som godkänt publiceringen då familjen har bett om att få bedriva sorgearbetet i fred.

LÄS MER: Ilya Kovalchuk klar för NHL-klubben!

Svenske NHL-stjärnan i jättetrejd – fem spelare byter klubb

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);