Svenskan vann i världscupen i fjol och försvann sedan helt – nu sadlar längdskidåkaren om

2017 stod hon för en jätteskräll och vann i världscupen.
Men sedan försvann Elin Mohlin helt från världstoppen.
Nu sadlar 27-åringen om och lämnar längdskidåkning.

I februari 2017 bjöds skidvärlden på en rejäl skräll när svenskorna Maria Nordström och Elin Mohlin överraskade alla i världscuptävlingen i Sydkorea. Då flera av de tunga namnen nobbade tävlingen för att fokusera på VM i Lahtis så vann Nordström/Mohlin sprintfinalen.

Det var Elin Mohlins första – och hittills enda – världscupseger i karriären. Men sedan försvann svenskan helt och hållet från den stora scenen.

Försvann från VC

Nu över ett år sedan den stora skrällen talar Mohlin ut om tystnaden.
– Kroppen har inte fungerat som den brukar. Det har inte funnits tillräckligt med energi. Och du vet, det är många faktorer som spelar in när man ska prestera, säger Mohlin i en intervju med SportExpressen.

27-åringen har inte gjort en enda start i världscupen den här säsongen och nu har hon bestämt sig för att lämna karriären inom traditionell längdskidåkning. För att sadla om.

Mohlin byter spår

Nu satsar Mohlin på långlopp istället.
– Jag har haft ögonen på långlopp tidigare, men har inte känt mig helt färdig med det traditionella. Under våren har de här tankarna kommit och nu bestämde jag mig, bara för någon vecka sen. Det här blir ett nytt kapitel, en ny inriktning. Och det känns otroligt motiverande, säger Mohlin till kvällstidningen.

Mohlin kliver in i teamet Lager 157 Ski Team och blir därmed ny lagkamrat med långloppsdrottningen Britta Johansson Norgren.
– Målet är så klart att vara uppe och fajtas med de allra flesta. Sen är det svårt att säga om det blir nu, om ett år eller två år, säger Mohlin till SportExpressen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Charlotte Kallas besked – nobbar stora skidfesten: ”Det är svårt”

Charlotte Kalla och Stina Nilssons nobb – på grund av Anna Haag och Emil Jönsson

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);