Charlotte Kalla och Stina Nilssons nobb – på grund av Anna Haag och Emil Jönsson

SOK bjuder in till jättefest i Stadshuset för att fira OS-framgångarna.
Då nobbar Charlotte Kalla, Stina Nilsson och resten av längdskidåkarna.
På grund av Anna Haag och Emil Jönssons bröllop.

Den 4 juni ska Sveriges olympiska kommitté, SOK, bjuda upp till stor segerfest för att fira det historiskt framgångsrika OS 2018 i Pyeongchang. Då ska alla medaljörer och andra OS-idrottare firas med pompa och ståt i Blå Hallen, Stadshuset.
– Vi har haft som mål att ha ett eget firande, för efter OS kom alla hem i olika flockar. Det är kul att samla så många som möjligt, säger SOK:s presschef Lars Markusson enligt Sportbladet.

Kalla och Nilsson nobbar

Det är redan bekräftat att OS-guldmedaljörerna André Myhrer och Frida Handsdotter ska närvara, tillsammans med bragdhjältarna i skidskyttelandslaget och även curlinglagen. Men det blir nej tack från längdskidåkarna.

Längdskidåkarna, som bärgade två OS-guld, tre OS-silver och ett OS-brons, nobbar SOK-festen på grund av pensionerade Anna Haag och Emil Jönsson.
– Det beror dels på att det är giftermål för Anna Haag och Emil Jönsson i samma veva sen har de en träningsperiod där, säger presschefen Markusson.
– Men vi har en del förinspelade hälsningar från längdskidåkarna.

Haag/Jönsson-bröllopet är inplanerat till helgen innan 4 juni. Och det blir alldeles för mycket festande för Charlotte Kalla, Stina Nilsson och resten av längdlandslaget.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Charlotte Kallas första ord – efter brutna löftet

Skidstjärnornas jättekritik – mot kontroversiella beslutet: ”Det är ett skämt”