Tre Kronor-stjärnans fina gest – skänker bort prispengarna till ungdomar: ”Jag vill ge tillbaka nu”

Tre Kronor-stjärnan Mika Zibanejad vill leda Sverige till VM-guld. 
Nu har han bestämt vad den eventuella medaljbonusen ska gå till – ungdomshockeyn i Stockholm. 
– Jag vill ge tillbaka nu när jag skrivit ett stort kontrakt, säger han till Sportbladet

Mika Zibanejad och Tre Kronor en avgörande semifinal mot USA i hockey-VM. Redan nu har 25-åringen bestämt sig för hur han vill använda sina eventuella prispengar. Om Tre Kronor tar medalj ska NHL-stjärnan skänka hela bonusen till Stockholmshockeyn – så att ungdomarna får råd att spela ishockey.

ANNONS: Många svenskar kastar tusentals kronor i sjön – utan att veta om det. Samla lånen och få en ny bättre ränta med Zmarta.

”Känner att det finns utrymme att hjälpa till”

Tillsammans med sin bror har de startat nu startat ett projekt med målet att skänka pengar till ishockeyn i Stockholm och ungdomarna.
– Det är lite tråkigt det som sker. Jag och min bror Monir Kalgoum har funderat på det här ett tag och velat att göra något. Men inte riktigt fått ihop det. Nu har vi satt ihop ett projekt där vi skänker pengar till Stockholmshockeyn, säger han till Sportbladet.

New York Rangers-stjärnan säger att han har utrymme att hjälpa till tack vare sitt NHL-kontrakt. Han hoppas kunna bidra till att fler ungdomar får möjlighet att spela ishockey.
– Ja, det är grunden i allt. Sedan har jag skrivit ett bra kontrakt så att jag känner att det finns utrymme för mig att hjälpa till, säger han och tackar sin bror för det trevliga initiativ som de tagit tillsammans.

Hoppas fler följer efter

Zibanejad hoppas nu att lagkamraterna i Tre Kronor följer hans exempel. Men det är inget krav, betonar han. Zibanejad är dock inte den enda i laget som har engagerat sig i liknande projekt.
– Sedan vet jag att de är engagerade i projekt därborta också. De är givmilda redan nu, säger Zibanejad.

Enligt Sportbladet får varje spelare 150 000 kronor vid guld, 100 000 vid silver och 50 000 vid brons.

DELA för att hylla Zibanejads fina initiativ!

ANNONSVilken ränta kan du få? Zmarta skannar marknaden helt kostnadsfritt för att hitta bästa möjliga lånealternativ åt dig.

LÄS MER: Inför semifinalrysaren i hockey-VM – USA lägger över pressen på Tre Kronor

Hockey VM 2018: TV-tider, spelschema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);