Amerikanska passningen till Tre Kronor inför semifinalrysaren i hockey-VM

Inför semifinalrysaren i hockey-VM – USA lägger över pressen på Tre Kronor

KÖPENHAMN. USA tog bussen till Köpenhamn och är redo för semifinal mot Tre Kronor.
Då lägger den amerikanske coachen Jeff Blashill över favoritskapet på Sverige.
– De är favoriter, säger han.

Efter varsin dramatisk kvartsfinal ställs Tre Kronor mot USA i VM-semifinalen. Sent igår kväll anlände USA med buss till Köpenhamn från Herning och under de kommande dagarna bor de på samma hotell som Sverige.

Superstjärnan Patrick Kane leder poängligan i VM med 19 poäng. I kvartsfinalen stod han för två mål och avgjorde matchen mot Tjeckien med ett klassmål.
– Jag är här för att producera men det kommer bli en utmaning, säger Kane om matchen mot Sverige och fortsätter:
– Vi är här för att vinna guldet och det här är ett steg på vägen. Vi ska göra det bästa vi kan för att vinna.

ANNONS: Många svenskar kastar tusentals kronor i sjön – utan att veta om det. Samla lånen och få en ny bättre ränta med Zmarta.

Lägger över pressen på Tre Kronor

USA besegrade Tjeckien i semifinalen med 3-2 och har tidigare under turneringen tagit storsegrar mot både Sydkorea och Norge.

Nu har man bytt Herning mot Köpenhamn. Och inför mötet i Royal Arena lägger man nu över pressen på Sverige.
– De har många bra spelare och jag skulle säga att de är favoriter om inte en av favoriterna i alla fall. De är regerande mästare och vi måste spela vår bästa hockey, säger förbundskaptenen Jeff Blashill.

Ekholm: ”Vi är inte nöjda här”

Det svenska laget har gått igenom turneringen utan att förlora en enda match. Mot Lettland i kvartsfinalen var man illa ute, men lyckades reda ut saken i tredje perioden.

Mattias Ekholm, som bildar backpar med Mikael Wikstrand, ser fram emot att möta USA. Matchen blir backens andra VM-semifinal i karriären.
– Det är ett bra lag vi möter och vi är ett bra lag. Förhoppningsvis kan vi dra det längsta strået, säger Ekholm och fortsätter:
– Det gäller att passa på att njuta. Jag har spelat i tre VM-turneringar hittills och bara kunnat gå till semifinal en gång så det är inte varje gång man får göra det. Det skulle vara ruggigt kul att kunna gå vidare ett steg till. VI får inte vara nöjda här och det är vi absolut inte.

ANNONSVilken ränta kan du få? Zmarta skannar marknaden helt kostnadsfritt för att hitta bästa möjliga lånealternativ åt dig.

LÄS MER: Allt om hockey-VM 2018!

Rikard Grönborgs jätteilska – efter åttonde raka segern i hockey-VM