Efterlängtade beskedet: Storstjärnan på väg tillbaka till SHL – flera lag intresserade

Han gjorde stor, stor succé i SHL senast det begav sig.
Nu vill Brynäs publikfavorit Greg Scott återvända till SHL.
– En dialog pågår med en del lag, säger agenten Martin Nilsson till Mr. Madhawk.

Under tre hela säsonger var Greg Scott en av Brynäs absolut bästa spelare och en riktig publikfavorit i Gävle. Men efter succésäsongen 2015/16 lämnade stjärnspelaren SHL för KHL.

”Han har bestämt sig”

Efter två säsonger i Ryssland och CSKA Moskva så saknar Scott svensk hockey och vill nu återvända till SHL igen, avslöjar SportExpressens Mr. Madhawk. Och med tanke på hans status i Sverige så kommer det bli en riktig dragkamp om 29-åringen.
– Han har bestämt att han ska lämna Ryssland och nu för vi en dialog med en del lag. Jag hoppas vi ska kunna lösa en bra klubb till honom här i Sverige, säger agenten Martin Nilsson till Mr. Madhawk.

”Han var intresserad”

Att det är just SHL som Scott vill spela här näst verkar det inte råda någon tvekan om. Efter hela 117 poäng på 152 matcher hos Brynäs så är det en klasspelare som verkligen trivs i Sverige.
– Både Greg och hans tjej trivdes bra i Sverige, så det är det som är prioritet nu för honom att få komma ”hem”, om man kan säga så. Mentaliteten i Sverige är rätt lik den i Kanada, så de trivdes riktigt bra sist, säger Scotts agent.

Brynäs är så klart huvudfavorit till att övertyga centern – och det finns även gemensamt intresse. Men det är ändå inte helt garanterat att det blir just Brynäs till nästa säsong.
– Jag har bara pratat med Bengtzén (Stefan, sportchef), men det lät som att han var intresserad. Sedan om det leder till något får vi se, säger agenten till nyhetsbloggen.

Dela artikeln om du vill se Greg Scott i SHL igen!

LÄS MER: SSK-stjärnan lämnar – klar för värsta rivalen

SHL-legendarens jättekritik efter uppvärmningskaoset: ”Det töntigaste jag sett!”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);