Sarah Sjöströms helt klockrena svar till kritiske Olof Lundh efter Bragdguldet

Olof Lundh rasade efter Bragdguldet.
Nu svarar Sarah Sjöström till kritikern – på allra bästa sätt.
– Jag skickade lite kärlek, det behöver spridas på internet, säger hon till SportExpressen.

Sarah Sjöströms 2017 var i ren mästarklass. Svenska simdrottningen vann tre VM-guld, slog sex världsrekord, vann totala världscupen för första gången och krönte allt med att ta hem Bragdguldet.

Men det blev en hel del starka reaktioner också. För det blev uppenbarligen kontroversiellt när Sjöström tog hem Bragdguldet för andra gången i karriären, precis som storheter som Björn Borg, Anja Pärson och Ingemar Stenmark.
– Jag tror inte många har fått två innan de fyllt 25. Det är riktigt kul att vara en av de idrottare som får det två gånger. Det har varit ett väldigt bra år så det är riktigt kul att få den utmärkelsen, säger hon i en intervju med SportExpressen.

”De får Bragdguldet nästa år”

Men samtidigt rördes det upp en hel del känslor bland svenska fotbollsfans då Sjöström snuvade svenska herrlandslaget på Bragdguldet efter deras VM-kvalbragd mot Italien.
– Det är väl klart att alla vill väl att deras favoritsport ska vinna. Det finns väldigt många fotbollsfans runtom i Sverige och Sverige presterade verkligen så bra de kunde. De kvalade in till VM. Förhoppningsvis får de Bragdguldet nästa år, säger Sjöström till kvällstidningen.

Den som gick allra längst i sin upprörda kritik var fotbollsexperten och TV4-profilen Olof Lundh.
”Hur i helvete kunde inte blandslaget få Bragdguldet? Avgå juryn!”, skrev han i ett omtalat inlägg på Instagram.

Svarade med endast en symbol

Och Sarah Sjöström svarade även på allra bästa sätt. Genom att kommentera inlägget med en puss-emoji, se bilden här nedanför.
– Jag såg hans kommentar. Som sagt, alla vill att deras sport ska vinna. Det var väl samma där. Han har kanske bäst koll på fotboll och hade kanske inte lika bra koll på vad de andra idrottarna gjort kanske, men alla tycker olika, säger Sjöström med ett leende till SportExpressen.
– Jag skickade lite kärlek. Det behöver spridas på internet ibland.

Dela den här artikeln om du tycker Sarah Sjöström gjorde helt rätt!

LÄS MER: Jätteilskan mot att Sarah Sjöström vann Bragdguldet: ”Hur i helvete… Avgå juryn!”