Klart: NHL-svensken får nytt tvåårskontrakt – värt miljontals kronor

Linus Ullmark har fått ett nytt tvåårskontrakt med Buffalo.
– Han har tagit stora steg under sin andra säsong i Nordamerika och vi är ivriga på att se honom fortsätta sin utveckling, säger klubbens general manager Jason Botterill i ett uttalande för klubben, enligt kanadensiska Sportsnet.

Buffalo har gjort klart med en förlängning för den svenske målvakten Linus Ullmark. Kontraktet är skrivet på två år och är värt 1,5 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 13 miljoner svenska kronor.

För två år sedan lämnade Ullmark Modo för spel i Nordamerika. Under hans första säsong fick han spela 20 matcher i NHL. Denna säsong har det endast blivit ett framträdande men han har fått spela desto mer för AHL-klubben Rochester Americans.

På hans 55 framträdanden har han haft en räddningsprocent på 90,9 procent och är den spelare som räddat flest skott och spelat flest minuter i ligan.
– Linus har jobbat hårt både på och utanför isen, och hans prestationer i både NHL och AHL har visat på det, säger Buffalos general manager Jason Botterill i ett uttalande för klubben, enligt Sportsnet.

LÄS MER: Nordamerikanska uppgifter: Flera klubbar gör upp om NHL-svensken