SHL-klubben i kontakt med profilvärvning: ”Vi har träffat honom”

Utlandsproffset Dick Axelsson vill vända hem till Sverige igen. Färjestad vill helst se 29-åringen i Karlstad då.
– Vi har träffat Dick, bekräftar sportchefen Håkan Loob till Värmlands Folkblad.

De senaste tre säsongerna har Dick Axelsson spelat hockey i Schweiz, men nu vill 29-åringen återvända till Sverige igen. Han har redan meddelat att det blir SHL till nästa säsong – men frågan är bara i vilken klubb.

Färjestad hoppas självklart att publikfavoriten återvänder just till Karlstad. Där blev Axelsson väldigt populär efter sina 75 poäng på 114 matcher för några år sedan. Och Färjestad ligger inte på latsidan när det kommer till övertalningsförsök.
– Vi har träffat Dick och frågat honom om hur han ser på saker och ting. Vi vill höra hur landet ligger och veta om vi är ett alternativ överhuvudtaget, bekräftar sportchefen Håkan Loob till Värmlands Folkblad.

Men intresse från andra SHL-klubbar saknas inte, så Färjestad får göra sitt yttersta för att locka hem Axelsson som även spelat för Djurgården, Modo och Frölunda i SHL. Loob känner mycket väl till att Färjestad inte är ensamma i jakten.
– Så kan det vara. Men jag tror inte det bara handlar om pengar, det handlar nog mycket om var Dick kan tänka sig trivas också.

LÄS MER: SHL-klubbar gör upp om målkungen som skrivit svensk historia.