SHL-klubbar gör upp om målkungen som skrivit svensk hockeyhistoria

Anton Holm är den förste spelaren i svensk hockey att vinna skytteligan i ett jumbolag. Nu kan större utmaningar vänta honom för enligt Sportbladet är Djurgården på jakt efter han signatur.

Södertälje SK har inte haft den säsong de inför hade hoppats på. Laget kom sist i hockeyallsvenskan och tvingas nu att kvala för att hålla sig kvar. Ljusglimten har varit Anton Holm, 26, som stått för en historisk bedrift.

Med sina 28 mål är han nämligen den första att vinna skytteligan och samtidigt tillhöra det lag som kom sist i serien.
– Det har absolut gått bra och det är jättekul att göra mål. Men som jag sagt många gånger tidigare; det är en lagidrott vi sysslar med, och vi kom ju sist i tabellen, så jag ser ändå säsongen hittills som ett misslyckande, säger Holm till Sportbladet.

För att hitta en annan skytteligavinnare som tillhört jumbolaget i en serie får vi gå tillbaka till säsongen 1920/21 i NHL. Då vann Babe Dye skytteligan samtidigt som han tillhörde jumbon Toronto St.Patricks, enligt sportstats.blogg.se.

Hans historiska bedrift och och målsuccé har lett till intresse från klubbar högre upp i seriesystemet. Enligt Sportbladet är Djurgården ute efter skytteligavinnaren.
– Okej? Det är inget jag har hört faktiskt. Jag har inte ens pratat med min agent. Jag har sagt att jag vill spela klart säsongen och sen får vi se var SSK står i första hand. SSK ligger väldigt nära till hands om det blir spel i allsvenskan nästa säsong, säger han till kvällstidningen.

LÄS MER: SHL-rivalen vill sno åt sig landslagsmålvakten