SVT-expertens stenhårda sågning: ”Bra att Finland förlorar”

Regerande mästarlaget Finland har hittills stått för ett praktfiasko i JVM. Och sågas nu hårt av SVT-experten Jonas Andersson.

Senaste JVM charmade Finland alla hockeyfans och plockad ehec guldet på hemmaplan. Nu ser det helt annorlunda ut och efter tre raka förluster ligger Finland riktigt illa till.

Först två skrällförluster mot Tjeckien och Danmark och sedan ännu ett nederlag mot grannlandet Sverige i natt gör att Finland måste hoppas på ett mirakel för att ens ta sig till slutspel.

Efter fiaskoinledningen sågas nu finska JVM-laget hårt av SVT-experten Jonas Andersson.
– Det måste vara väldigt olustigt som finländsk supporter att förlita sig på Danmark och inte ha avgörandet i egna händer, säger Andersson enligt SportExpressen.

Nye förbundskaptenen Jukka Rautakorpi har försökt utveckla mästarlagets spel ytterligare, men misslyckats fullständigt. SVT-experten har inte alls uppskattat den nya filosofin.
– Jag är ingen supporter av det. Det är för passivt och det känns förlegat. Det är lite som att de försöker uppfinna hjulet på nytt. Så det är till och med bra för finsk hockey att Finland förlorade här, säger Jonas Andersson efter 1-3 mot Sverige.

LÄS MER: Nylander sänkte Finland på egen hand – och säkrade gruppsegern.

Se höjdpunkterna från matchen här:

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.