Nylander sänkte Finland på egen hand – och säkrade gruppsegern

Juniorkronorna är klara gruppsegrare i JVM. I natt besegrade man Finland med 3–1 efter två mål och en assist från Alexander Nylander.
– Det är härliga känslor, säger Nylander till SVT.

Efter att Danmark tagit hem extrapoängen mot Tjeckien under torsdagskvällen hade Sverige i natt chansen att säkra gruppsegern mot Finland i JVM.
Men det börja på sämsta tänkbara sätt när Aapeli Rasanen fixade det finska ledningsmålet i slutet av den första perioden.

Sverige hade stora problem i uppspelen från backsidan och skapade få längre anfall och tryck mot det finska målet.
Då vaknade Sverige till – och det var Alexander Nylander som skulle sätta nivån.
Först kunde han spela fram Lias Anderssons kvittering och i inledningen av tredje prickade han in ledningsmålet. Efter ett vackert mönsteranfall signerat Carl Grundström och Joel Eriksson Ek fick Nylander pucken i slottet och tryckte distinkt in pucken.

Felix Sandström stod för två matchavgörande räddningar med bara minuter kvar – och Alexander Nylander kunde sätta sitt andra mål för matchen och spika slutresultatet till 3–1.  I och med segern är Juniorkronorna klara gruppsegrare i grupp A.
– Det är skitroligt. Det är härliga känslor och nu är det bara att börja förbereda oss för nästa match. Vi tar med oss det positiva från den här matchen till nästa, säger Nylander till SVT.

Juniorkronorna avslutar gruppspelet med match mot Tjeckien på nyårsafton.

Matchfakta: Sverige – Finland 3–1 (0-1, 1-0, 2-0)

Första perioden:
0–1 (16.35) Aapeli Rasanen (Eeli Tolvanen, Olli Juolevi).
Andra perioden:
1–1 (12.16) Lias Andersson (Alexander Nylander)
Tredje perioden:
2–1 (01.24) Alexander Nylander (Carl Grundström, Joel Eriksson Ek), 3–1 (19.00) Alexander Nylander, spel sex mot fem.
Skott: 20–29 (7-10, 4-5, 9-14)
Utv. Sverige: 4×2  Finland:

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.