Zlatan kliver ut på isen och tar över NHL-matchen – med de mest kaxiga orden till alla hockeyspelare

Zlatan Ibrahimovic har nu tackat för sig.
Men minnena från hans fantastiska spelarkarriär kommer alltid leva kvar.
Till och med den gången han klev in i NHL med de mest kaxiga orden till alla hockeyspelare.

En vecka har gått sedan beskedet som fick hela fotbollsvärlden att stanna upp. En av världens mest profilerade och omtyckta spelare tog sitt stora farväl av sin karriär.

Zlatans karriär

Det var då som Zlatan Ibrahimovic gick i pension och lämnade hela spelarkarriären bakom sig. Sedan dess har framförallt Sverige men även alla världens länder hyllat den store ”Ibra” för en alldeles fantastisk karriär.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, NHL
Zlatan Ibrahimovic briljerar även på isen. FOTO: Twitter

24 år blev det som professionell fotbollsspelare och Zlatan har flyttat runt i hela Europa och spelat för nio olika klubbar. Där några är europeiska giganter i form av Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG och Manchester United.

LÄS MER: Henrik Larsson ger Zlatan Ibrahimovic den mest ultimata hyllningen någonsin: ”Det han kan göra”

”Ibra” i NHL

32 titlar har det blivit genom åren där Ibrahimovic har fått lyfta pokaler runt om i hela Europa. Men vi minns också när han lämnade för Nordamerika och den hysteri som han skapade i USA under hans tid i MLS-klubben Los Angeles Galaxy.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, NHL
Zlatan Ibrahimovic kliver ut på isen och tar över NHL-matchen. FOTO: Twitter

Då fick Zlatan chansen att kliva ut på isen under NHL-laget Los Angeles Kings match mot Edmonton Oilers och ta hand om det ceremoniella nedsläppet. Men stjärnsvensken gjorde det självklart på sitt sätt med både en puck och en boll ute på isen, se videon här nedanför.

LÄS MER: Lasse Granqvist säger nu det som alla svenskar tänker efter Zlatans avsked till fotbollen

Kaxiga svaret

Självklart genomförde Ibra allt med ett leende på läpparna och efteråt var de amerikanska journalisterna nyfikna på hur bra han varit inom ishockey. Då skickade Zlatan ut ett kaxigt svar till alla andra hockeyspelare runt om i världen, se videon här nedanför.

Om du hade blivit hockeyspelare istället för fotbollsspelare, hade du blivit bäst i världen?
– Helt säkert! Det självförtroendet som jag har, det hårda jobbet som jag lägger ned och den tilltron som jag har till mig själv. Vad jag än hade gjort så hade jag blivit bäst. För att min filosofi är att varför ska man vara bra, när man kan vara bäst, sa han självsäkert i intervjun med Fox.

Hade Zlatan kunnat bli bäst i världen på hockey? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: