Stora glädjebeskedet: Då gör Charlotte Kalla comeback

Charlotte Kalla är tillbaka efter problemen med förmaksflimmer. Nu är svenska skidstjärnan redo att göra comeback och ska tävla redan i helgen, enligt ett pressmeddelande från skidförbundet.

I skidpremiären kollapsade Charlotte Kalla och fick sedan beskedet att hon drabbats av förmaksflimmer i hjärtat och ställde därför in allt tävlande. Men nu gör svenskan snabb comeback efter att hon saknats på startlinjen. Svenska skidstjärnan har kunnat träna på bra och står nu redo för att återvända till skidspåren.

Kalla är klar för att ställa upp under Skandinavisk Cup i norska Lillehammer nu i helgen.
– Jag har haft fokus på distansträning i Idre, men även fått in skejtintervaller, styrka och bålstabilitet under dagarna här. Det har varit fina förhållanden med miltals av spår att välja på och riktigt vinterföre. Fartpasset kändes bra och nu ser jag fram emot att få dra på nummerlappen på lördag, säger Kalla i ett pressmeddelande från skidförbundet.
– Mitt fokus i helgen kommer att ligga på att göra en bra prestation och resultatet kommer i andra hand. För mig handlar det om att komma in i tävlingsrutiner och få två bra genomkörare i den utmanande terrängen som Lillehammer erbjuder.

Även förbundskaptenen Rikard Grip är lättad över att ha tillbaka Kalla i ett par pjäxor igen.
– Det känns bra att Charlotte har fått de svar hon önskar av sin träning, säger han i samma pressmeddelande.
– Vi förväntar oss inga speciella resultat i helgen utan ser fram emot att Charlotte är tillbaka med nummerlappen på sig. Detta blir något annat än att bara genomföra egen träning.

LÄS MER: Förklaringen bakom Charlotte Kallas genomklappning.

Gilla Skidbibeln om du också brinner för skidsport.