Norska storstjärnans hälsning till hela svenska folket – efter beteendet på sociala medier: ”Det är väldigt fult”

Hon har varit fullständigt överlägsen den senaste tiden.
Men framgångarna för Krisitine Stavås Skistad har även lett till hat – från svenskar.
Nu skickar hon en hälsning.
– Det är extra skönt att vinna efter det, säger hon.

Sverige har i flera år varit fullständigt dominanta när det kommer till sprint i världscupen och under stora mästerskap. Åkare som Jonna Sundling, Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Emma Ribom har prenumererat på pallplatser och framför allt vinster, och årets VM blev inget undantag.

Hälsningen till Sverige

Men efter världsmästerskapet så har det varit en rejäl scenförändring. Noskan Kristine Stavås Skistad har länge setts som en förlorad jättetalang i Norge, men den här vintern har hon fått ett närmast sensationellt genombrott. Hon kunde inte hota någon svenska då hon blev femma under VM, men därefter har det varit andra bullar.

230325 Kristine Stavaas Skistad of Norway in women’s free technique sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 25, 2023 in Lahtis. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN

I helgen så vann hon Lahtis sprint, den avslutande för säsongen, och med det så var det stjärnans femte(!) raka sprintvinst i världscupen. Jonna Sundling är numera en van tvåa, någonting som verkligen inte varit normalt senaste åren, men för Skistad så finns det ytterligare motivation under helgens tävlingar, annat än att bara vinna. Hon avslöjar att hon får många meddelanden från svenskar på sociala medier, och det är inte enbart positiva ord som sägs.

– Först och främst så är det många positiva meddelanden. Men sen tycker jag att det är extra skönt att vinna med tanke på alla meddelanden från bittra svenskar. Det kommer många sådana kommentarer. Det är väldigt motiverande, säger hon till VG.

LÄS MER: Charlotte Kallas ärliga ord om förre lagkamraten Stina Nilssons nya karriär som skidskytt: ”Hon är så…”

“Är mycket fult”

Kristine Stavås Skistad menar att hon inför helgens tävling fick ett meddelande från en dam från Sverige, som gav henne motivation att knäcka svenskarna i tävlingen.

– Det var mycket grejer om att jag var både det ena och det andra, säger hon.

Hon fortsätter:

– Det är mycket fult som kommer från svenskarna.

230318 Kristine Stavås Skistad of Norway after competing in women’s free technique sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 18, 2023 in Falun. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Stavås Skistad menar att meddelandena gör det extra skönt varje gång hon hamnar överst på en prispall, och särskilt då hon slår Jonna Sundling.

– Jag tänker bara att jag har lust att slå henne varje final. Jag känner att jag har övertaget nu. Nu gäller det bara att vinna i VM, och inte bara i världscupen. Men det är skönt att slå en stark konkurrent. 

LÄS MER: Edvin Angers stora irritation mot egna landslaget – tydliga kritiken efter plötslig petning: ”Jag förstår inte”