Petter Northug ber om ursäkt till Calle Halfvarsson – avslöjar sitt dåliga samvete: ”Det är mitt fel”

Petter Northug hade länge Calle Halfvarsson som sin stora hackkyckling.
Nu ber norrmannen om ursäkt till svenske rivalen.
– Det är mitt fel att Calle fått mycket skit genom åren, säger han till SportExpressen.

Norske skidikonen Petter Northug förändrade längdskidåkningen med sin otroliga vinnarskalle och sin kaxiga personlighet. Norrmannen vann otroliga 13 VM-guld och 2 OS-guld under sin framgångsrika karriärer.

Northugs karriär

Vid sidan av spåren hade han också ett munläder som få andra och han älskade att kasta gliringar i mediesammanhang. Oftast var det svenske rivalen Calle Halfvarsson som hamnade i skottgluggen genom åren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Petter Northug, Calle Halfvarsson, skidor
150104 Alex Harvey, Kanada, Petter Northug, Norge, och Calle Halfvarsson, Sverige, på prispallen efter skidloppet över 15 km jaktstart i Tour de Ski den 4 januari 2014 i Oberstdorf. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN / kod JL / 135277

Medan Northug har radat upp mästerskapsmedaljer har svenske rivalen bara åkt in två VM-silver och ett VM-bron i stafettlopp. 33 år gammal har Halfvarsson ännu ingen individuell mästerskapsmedalj att visa upp.

LÄS MER: Petter Northugs helt klockrena skämt till Charlotte Kalla – efter beskedet att hon är gravid: ”Jag är inte…”

Hånat Halfvarsson

På söndag gör veteranen möjligen sitt allra sista VM-lopp i karriären när femmilen avslutar årets skid-VM i Planica.
– Det finns en liten chans. Men orkar han verkligen fem mil? Nä, det är tveksamt – för jag tror det kommer att gå fort. Så jag blir verkligen överraskad om han klarar det. Han har ju förtjänat… Ett brons, säger Northug med ett skratt i en intervju med SportExpressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Petter Northug, skidor
200130 Petter Northug after the men’s cross country skiing 15 km on January 30, 2020 in Konnerud. Photo: Astrid Pedersen / BILDBYRÅN / cop 263

37-årige Northug är numera expert för norska TV2 och har varit på plats i Planica för att bevaka skid-VM. Han känner också dåligt samvete för hur han har häcklat och hånat Halfvarsson under åren och byggt upp en fiendestämning mellan Sverige och Norge under karriären.

LÄS MER: Anna Jönsson Haag avslöjar sanningen om skandalmannen Petter Northug – ärliga orden: ”Han är faktiskt väldigt…”

Ber om ursäkt

Nu vill han be om ursäkt till sin före detta fiende i spåren. Efter karriären kan Northug känna en skuld för hur mycket kritik Halfvarsson har fått ta emot från både Sverige och Norge.
– Ja, självklart har jag det. Vi var ju fiender som aktiva – då hälsade jag inte ens på honom. Han var en av mina rivaler, så jag ville ju ge Calle en dålig stämpel i Norge. Och då fick jag också folket med mig, erkänner norrmannen i intervjun.

Norske skidprofilen låg även bakom det hånfulla smeknamnet ”Calle Clown” som norska medier gärna använde sig av i samband med svaga lopp av svensken.
– Självklart, det är mitt fel att Calle fått mycket skit. I alla fall delvis. Men samtidigt… Just på grund av det har jag väl också gjort Calle lite känd? Att tack vare det så pratar folk mycket om Calle. Sedan är han ju rätt frispråkig själv också, då får man räkna med att få lite kommentarer, säger Petter Northug till kvällstidningen. 

Vad tycker du om Petter Northugs beteende mot Calle Halfvarsson genom åren? Dela artikeln och säg din åsikt!