Therese Johaugs tydliga varning till Sverige i skid-VM – och Frida Karlssons kaxiga svar: ”Inte förvånad”

Sverige mot Norge kommer bli en ren guldduell i torsdagens stafett.
Då skickar norska skiddrottningen Therese Johaug en tydlig varning till Sverige.
– Det kan ta Sverige på sängen, säger norskan som är expert hos NRK.

Den stora höjdpunkten under skid-VM anser många vara just stafetterna och på damsidan är Sverige den stoa guldfavoriten. Hittills har det blivit storsuccé för svenska damåkarna med tre VM-guld i Planica.

Sundling petad

Jämfört med stora ärkerivalen Norge som inte vunnit ett enda guld på damsidan under årets VM. Nu kommer man göra allt för att försöka rubba svenskarna i stafetten på torsdagen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skid-VM
230301 Silver medalist Frida Karlsson of Sweden poses for a portrait with her silver medal at the Medal ceremony for the cross-country skiing Women’s 10 km Free Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 1, 2023 in Kranjska Gora. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0529

Under onsdagen kom beskedet att Sverige ställer upp med Ebba Andersson, Frida Karlsson, Emma Ribom och Maja Dahlqvist på sistasträckan. Samtliga fyra har redan bärgat VM-medaljer i Planica men den stora snackisen är att dubbla VM-guldmedaljören Jonna Sundling petades.

LÄS MER: Frida Karlsson avslöjar stränga kravet från landslaget inför stafetten – har blivit tvingad: ”Det är inte bra…”

Johaugs varning

Ett beslut som väckt stor förvåning hos norrmännen.
– Det är en rejäl överraskning, det är det. Jag vet inte om Sverige övertänker… Men de har så många bra åkare att välja på att då måste man ta de som är i form, säger norska Viaplay-experten Niklas Dyrhaug till SportExpressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skid-VM
221209 Therese Johaug, expert commentator of NRK, during the FIS Cross-Country World Cup on December 9, 2022 in Beitostølen. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0385

För Norge blir det också ett oväntat namn på sistasträckan i form av Anne Kjersti Kalvå, då hon inte ses som den perfekta sprintern som behövs för en avslutningsspurt. Men norska skiddrottningen Therese Johaug skickar nu en tydlig varning till det svenska laget inför just sistasträckan.
– Anne Kjersti bevisade i sprintstafetten att hon har fartegenskaper. Det är en sak att spurta efter att ha kört en kilometer, men det är en annan att sprinta efter fem, säger norskan till NRK.
– Det kan vara ett drag som tar Sverige på sängen lite.

LÄS MER: William Poromaas kontroversiella förslag i VM – för att stoppa den norska dominansen: ”Gör som ryssarna”

Men Norges val och Johaugs varning är inget som direkt överraskar Frida Karlsson inför stafetten.
– Nej då, det var de väntade lagen. Vi blev inte förvånade alls, säger svenskan till kvällstidningen och är säker på lagkamraten Dahlqvist.
– Ingen slår Maja i en spurt. Hon är vår avslutare.

Hur tror du det går för Sverige i skid-VM? Dela artikeln och säg din åsikt!