Svenskstjärnan avslöjar Northugs oväntade ord efter att ha krossat Norge – skrev direkt på Instagram

Han körde i mål före Norge i stafetten.
Sen fick Edvin Anger ett oväntat meddelande från Petter Northug på Instagram.
– Det var kul att höra, säger han.

Edvin Anger är utan tvekan en av Sveriges största utropstecken den här vintern. När Sverige, i den sista världscuphelgen inför VM, tävlade i stafett så fick Anger, som har styrkan på de kortare sträckorna, köra den sista sträckan – och som han gjorde det.

Hyllningen från Northug

Anger spurtade in Sverige till en andraplats, före Norges både första- och andralag. Det var Sveriges första pallplats i en världscupstafett på hela sex år, och Anger räknas nu som en outsider till att hota om medaljer i VM som stundar. Och uppmärksamheten som han fått har varit massiv.

Edvin Anger.
Foto: Bildbyrån

Bland annat så har den norske ikonen Petter Northug hyllat svensken enormt.

– Han är inte rädd för att säga vad han tycker. Jag tror mer och mer på honom, och Sverige har verkligen något bra på gång med honom, har Northug sagt.

LÄS MER: Sverige slår tillbaka efter attacken på Frida Karlsson – syrliga svaret efter norrmannens utspel: ”Jag tror inte att han…”

Skrev på Instagram

Och hyllningarna har inte undgått den 20-årige svensken. När norska Nettavisen pratar med svensken så kan han inte dölja hur glad han blir.

– Det är självklart stort. Han är bland de absolut bästa både i skidspåret och i den mixade zonen, så det är bra att få en sådan hyllning av honom, säger han.

Petter Northug, skidskytte
200130 Petter Northug after the men’s cross country skiing 15 km on January 30, 2020 in Konnerud. Photo: Astrid Pedersen / BILDBYRÅN / cop 263

Men faktum är att Anger faktiskt fått hyllningarna direkt från Northug i sin telefon. Anger avslöjar nämligen att Northug, direkt efter succén i stafetten, skrev till svensken på Instagram.

– Vi har lite kontakt där och det är skönt att höra att man har gjort något bra. Det är jättestort att bli hyllad av honom, säger han.

Han får även frågan vad Northug har skrivit.

– Han skrev att det var imponerande åkt av mig. Det är så klart härligt. Han var väl imponerad, säger han.

LÄS MER: Därför saknas Ebba Andersson i skidlandslaget inför VM – svenskan avslöjar nu varför: ”Om jag ska vara ärlig”