Björn Ferry utesluter Stina Nilsson från VM-truppen – riktar nu tydlig kritik: ”Det är det som inte stämmer”

Stina Nilssons satsning på skidskyttet har inte burit frukt hittills.
Svenskan riskerar nu att hamna utanför VM-truppen.
– Kollar man på resultatlistan så har det inte hänt mycket. Det tror jag är en missräkning för Stina, säger Björn Ferry i SVT Sport.

Nej, det har inte riktigt gått Stina Nilssons väg sedan hon bytte längdskidorna mot skidskytte. Skyttet har successivt förbättrats, men åkningen i spåret har lämnat en hel del att önska. Nilsson fanns ifjol med i OS-truppen, men nu riskerar hon att hamna utanför VM-truppen som åker till Oberhof om mindre än en månad.

Riskerar missa VM

SVT-experten och förre skidskytten Björn Ferry menar att prestationerna inte varit tillräckligt bra.
– Stina har inte gjort tillräckligt bra resultat, och sen kommer det yngre förmågor som pockar på underifrån med Sara Andersson och Tilda Johansson. Jag tror inte att Stina kommer vara med i VM den här gången, det finns minst fem andra som gjort bättre resultat och dessutom blir bättre reserver på en eventuell stafett i VM, säger Ferry i SVT Sport.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Björn Ferry tror att den svenska truppen kommer bestå av Elvira Öberg, Hanna Öberg, Anna Magnusson, Linn Persson och Mona Brorsson.
– Stina var ju med i OS-truppen ifjol men fick inte tävla nånting, och i år ser det ut som att hon hamnar utanför mästerskapstruppen. Det skulle jag gissa är en missräkning för Stina, men det är för tidigt att ge upp, menar Ferry.

LÄS MER: Calle Halfvarssons stenhårda utspel mot ryska åkarna – vill nu se drastiska åtgärder inför möjlig återkomst

”Inte hänt mycket”

Åkningen har inte stämt, men enligt Björn Ferry så är det viktigaste för Stina Nilsson att hänga i och fortsätta sin satsning på skidskyttet.
– Tittar man bara på hennes utveckling som skytt så har det sett bra ut, det började skakigt som det gör för alla och hon har tagit steg successivt. Men sen om man kollar på resultatlistan så har det inte hänt mycket, det är åkningen som inte stämmer. Trots att det ser mörkt ut nu så tror jag hon har chansen, det är på tok för tidigt att ge upp. Det gäller att hålla i satsningen så tror jag att belöningen kan komma, kanske redan nästa år.

LÄS MER: Därför saknas Johanna Skottheim helt – berättar sanningen efter tårarna i helgen: ”Hon behöver…”