Landslagets svar till Frida Karlsson – slår tillbaka efter stjärnornas stenhårda kritik: ”Det är lite kul…”

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn riktar skarp kritik mot skidlandslaget.
Nu svarar landslaget.

– Det är ju lite kul att de säger det i dag…, säger landslagschefen Anders Byström till SVT.

Det har varit en turbulent vår och sommar för skidlandslaget, och allt har att göra med att tre av de allra största stjärnorna – Linn Svahn, Maja Dahlqvist och Frida Karlsson – valt att lämna träningsgruppen. Trion kommer fortfarande att tävla för Sverige under vintern, men kör upplägg, träningar och läger helt själva, utanför landslagets regi.

Stora kritiken

Frida Karlsson har förklarat det med att hon vill kunna styra hennes träningsupplägg bättre själv, och att de framför allt vill ha mer tid på hemmaplan. Det har dessutom funnits kritik mot de avtal som finns. Samtidigt har samtliga parter sagt att det inte är några ”hard feelings”, eller någon konflikt bakom.

Frida Karlsson, skidor
210110 Frida Karlsson of Sweden after the women’s 10km cross-country skiing free technique mass start on January 10, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0112

Men nu riktar stjärntrion, samtliga tre är några av Sveriges största idrottsstjärnor, skarp kritik mot landslaget. I en intervju med Viaplay menar man att det inte finns någon kommunikation alls med landslaget i dagsläget. Någonting som Maja Dahlqvist kallar för ”konstigt”.

– Jag hade varit nyfiken. Jag är intresserad av vad andra gör och tycker det är kul att veta vad ni gör, säger Dahlqvist.

Hon får medhåll av Frida Karlsson:

– Det känns som att de kanske inte är intresserade, säger hon.

LÄS MER: Svensk hockey går samman i vackert beslut – så ska hela landet hjälpa Börje Salming: ”En av de främsta”

Landslagets svar

Landslaget har dock menat att de haft kontakt med trions tränare, och att det varit uppföljningar varje månad. Nu svarar landslagschefen Anders Byström på kritiken.

– Det är ju lite kul att de säger det i dag, för jag är på väg till Idre Fjäll och ska träffa dem i kväll. Så det vill jag nog prata med dem om själv i kväll och höra vad de menar, säger han.

Foto: Viaplay

Byström poängterar även denna gång att landslaget haft kontakt med trion under våren och sommaren.

– Vi har ju haft löpande kontakt hela vägen. Vi har kontakt med tränarna också, deras privata tränare, och vet hur de tränar och vi följer dem i träningsdagboken, säger han.

Till Aftonbladet säger damtränaren Stefan Thomson att kontakten sker varje månad med Frida Karlssons tränare, och ännu oftare med Maja Dahlqvists dito.

LÄS MER: OS-guldhjälten Elvira Öberg avslöjar vad hon avskyr allra mest med skidskytte: ”Det tycker jag är sämst”