Frölunda i sorg efter tragiska dödsbeskedet – klubbprofilen har gått bort: ”Så jäkla tragiskt”

Frölunda är i sorg efter dagens besked.
Klubbprofilen Magnus Olsson har gått bort, han blev 66 år gammal.
– Så jäkla tragiskt, säger förre lagkamraten och vännen Anders Broström till Hockeysverige.

Frölunda har fått ta emot ett dystert besked under måndagen. Klubbens förre spelare Magnus Olsson har somnat in efter en tids sjukdom.

Frölundas sorg

Han blev 66 år gammal och kommer att bli ihågkommen av Frölunda. Säsongen 1974/75 slog sig Olsson in i Västra Frölundas A-lag och blev klubben trogen fram till 1983.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frölunda, SHL
221015 Frölundas spelare jublar efter 2-3 av Joel Lundqvist under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Färjestad den 15 oktober 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0355

Det blev sammanlagt 77 poäng på 236 matcher under 8 säsonger i Elitserien för Frölunda. Sedan varvade hockeybacken ned med fyra säsonger i Mölndals IF.

LÄS MER: Brynäs vackra gest till Börje Salming – så ska SHL-klubben hjälpa förre spelaren: ”Har pratat med Börje”

Vännens ord

Största meriten blev en silvermedalj 1980 och Olsson var även med i det allra första JVM, som spelades i Finland 1976. Förre Frölunda-lagkamraten Anders Broström minns sin vän med värme.
– Magnus var för mig den genuina lagkamraten och människan. Han började som back men blev senare uppflyttad som vänsterforward, som då blev den så kallade ”Katastrof-femman”! Han betydde oerhört mycket för vår framgång, säger han till Hockeysverige.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Olsson, Frölunda
791115 Ishockey, Elitserien, Västra Frölunda – AIK: Magnus Olsson, Västra Frölunda med pucken. © Bildbyrån – 4197

Broström har tagit emot dödsfallet med stor sorg och skickar sina kondoleanser till närmaste familjen.
– En genomsnäll kille som var en stor tillgång på alla sätt! Svårt att sätta ord på allt. Så jäkla tragiskt. Lider med hans nära och kära!, säger han i intervjun.
– Vila i frid Magnus! Någon gång i framtiden så spelar vi tillsammans igen.

LÄS MER: Otroligt mäktiga hyllningen till Oskar Lindblom i natt – publikens jubel ville aldrig ta slut: ”Fantastisk stund”