Otroligt mäktiga hyllningen till Oskar Lindblom i natt – publikens jubel ville aldrig ta slut: ”Fantastisk stund”

Otroligt mäktiga hyllningen till Oskar Lindblom i natt – publikens jubel ville aldrig ta slut: ”Fantastisk stund”

Oskar Lindblom var tillbaka i Philadelphia i natt.
Då ville jublet från hans förra hemmafans aldrig ta slut.
– En fantastisk stund för mig, säger han.

Oskar Lindblom är ett välbekant ansikte i Philadelphia, och totalt blev det fem säsonger i Flyers för svensken. Han var under åren en oerhört uppskattad spelare av såväl lagkamrater som supportrar, då han alltid gav precis allt på isen. Men han har även en speciell plats i hjärtat efter det som hände för snart tre år sedan.

Tillbaka i gamla arenan

Under en vinter kom det chockartade beskedet att Lindblom drabbats av Ewings Sarcoma, en ovanlig typ av skelettcancer. Hela NHL slöt samman, och stöttade Lindblom i den svåra kampen. I slutspelet samma säsong så var svensken tillbaka till stort jubel, och Lindblom hyllades enormt för kampen och hur han kämpade sig tillbaka.

Efter återkomsten hade dock Lindblom svårt att göra samma avtryck på isen som innan det inträffade, och förra året köpte Flyers ut honom från kontraktet. Många fans menade att det var fel, men för Lindblom gick flyttlasset vidare till San Jose Sharks. I natt var en mycket speciell match för honom, och för hela Philadelphia. Hans San Jose Sharks var nämligen på besök i Philadelphia, och det var starka scener som utspelade sig under matchen.

LÄS MER: Rasmus Dahlins nya succé i natt – slog till med mål i FEMTE matchen i rad

Otroliga hyllningen

Redan inför matchen hade Philadelphia hyllat Lindblom genom att hänga hans gamla matchtröja i omklädningsrummet. Väl under matchen så passade Flyers på att visa en hyllningsfilm till Lindblom under det första reklamavbrottet i matchen. Samtidigt ställde sig publiken upp och gav en ovation och en hyllning som gav alla rysningar. Lindblom svarade genom att klappa handen för hjärtat, ta ett litet varv runt isen, och det var få som lämnades oberörda.

San Jose Sharks vann matchen med 3-0 och Lindblom var ärlig med hur mycket allting som hände betydde för honom efteråt.

– Det är som en enda stor familj här. Det finns bra och dåliga stunder, men de finns alltid där för dig, och hejar alltid på dig. Det var en fantastisk stund för mig och fansen var magiska, säger han.

Oskar Lindblom var på isen under ett av Sharks mål, men noterades inte för några poäng. Erik Karlsson, Lindbloms svenska lagkompis, gjorde ett mål i matchen.

LÄS MER: Officiellt: Trefaldige Stanley Cup-mästaren klar för SHL