Ikonens toksågning av Man Uniteds värvningar senaste tio åren – Zlatan en av två (!) som kommer undan

Inte mycket har stämt för Manchester United sedan Sir Alex lämnade.
Nu toksågar Gary Neville klubbens värvningar de senaste tio åren. Och ”Ibra” är bara en av två som ikonen beskriver som lyckade.

Manchester United har inte vunnit Premier League sedan Sir Alex Ferguson lämnade klubben efter säsongen 2012/13. Sedan har Manchester-klubben haft svårt att pricka rätt vad gäller tränare och spelare tycker Gary Neville.

Toksågar värvningarna

Av brittiska Sky Sports blev ikonen ombedd att lista de spelare som har varit lyckade av Manchester United efter Fergusons uttåg. Och det är verkligen ingen rolig läsning om man håller på ”Red Devils”.

170226 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic under finalen i engelska ligacupen mellan Manchester United och Southampton den 26 februari 2017 i London. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Gary Neville har listat alla värvningar de senaste tio åren och rankat dem efter grön, gul och röd. Under den gröna rubriken är det bara två spelare som tar plats, och det är Zlatan Ibrahimovic tillsammans med Bruno Fernandes.

Spelare som Cristiano Ronaldo, Harry Maguire och Luke Shaw tar plats på den gula listan. Tuffare är det för Paul Pogba, Angel Di Maria och svensken Victor Lindelöf som alla hamnar under kategorin floppar.

Lämnade efter ett och ett halvt år

Zlatan Ibrahimovic kom till Manchester United sommaren 2016. En bit in under sin första säsong åkte ”Ibra” på en svår knäskada och var utanför spel i över ett halvår.

Efter årsskiftet 2018 lämnade Ibrahimovic klubben och skrev i stället på för Los Angeles Galaxy.

170226 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic under finalen i engelska ligacupen mellan Manchester United och Southampton den 26 februari 2017 i London. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Zlatan spelade totalt 33 matcher för Manchester United och svarade för 17 mål.

LÄS MER: Här stannar löparen upp för att hjälpa motståndaren – fina gesten hyllas nu världen över: ”Förtjänar ett pris”