Gabriel Landeskogs avslöjande efter Stanley Cup-titeln får alla att rysa – gör bara vinsten ännu mer mäktigare

Gabriel Landeskog är Stanley Cup-mästare.
Och hans avslöjande efter matchen gör bara allt ÄNNU mäktigare.

Det har varit en lång säsong, men i natt stod Colorado Avalanche som Stanley Cup-mästare. Man hade chansen att säkra titeln redan i fredags, men förlorade då hemmamatchen i Colorado, den femte i serien.

Fick lyfta bucklan

Tampa Bay Lightning har spelat tre raka Stanley Cup-finaler, och vunnit två av dessa, och går aldrig att räkna bort, och då man dessutom hade hemmais i den sjätte finalen så var det långt ifrån säkert att det skulle bli något Avs-firande, men så blev det alltså.

Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog lifts the Stanley Cup after the team defeated the Tampa Bay Lightning in Game 6 of the NHL hockey Stanley Cup Finals on Sunday, June 26, 2022, in Tampa, Fla. (AP Photo/Phelan Ebenhack)

Gabriel Landeskog noterades för en assist i matchen som Colorado vann med 2-1, och som lagkapten var han den som fick äran att lyfta Stanley Cup-bucklan först av samtliga efter vinsten. Landeskog har varit lagkapten i Colorado i 10(!) år – han blev det redan som 19-åring – vilket bara gör vinsten än mäktigare. Men det finns ytterligare en grej som gör det hela mäktigare.

Mäktiga avslöjandet

Efteråt berättade han nämligen vad som satt på väggen på hans barnrum – och då får hela hockeyvärlden gåshud.

– Jag växte upp och hade affisch i mitt sovrum, Colorado Avalanches 2001-lag som vann. Min dröm har alltid varit att vara i den bilden, och sitta bredvid Stanley Cup-pokalen och ha den här tröjan på mig, säger han i ett klipp på Sportbladets Instagram.

Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog lifts the Stanley Cup after the team defeated the Tampa Bay Lightning 2-1 in Game 6 of the NHL hockey Stanley Cup Finals on Sunday, June 26, 2022, in Tampa, Fla. (AP Photo/John Bazemore)

Det var en rörd Landeskog efter matchen.

– Jag fattar inte att vi precis har gjort det. Det är helt galet. Nu senaste sex-sju veckorna så är det enda man tänkt på när man lagt huvudet på kudden. Man har inte vågat tänka för mycket. Det är sån underbar känsla, så det går knappt att beskriva.

LÄS MER: Här visar Gabriel Landeskog att han är den ultimata kaptenen – med otrolig hjälteaktion i sista(!) minuten