Här visar Gabriel Landeskog att han är den ultimata kaptenen – med otrolig hjälteaktion i sista(!) minuten

Gabriel Landeskog har äntligen fått vinna Stanley Cup.
Och nu hyllas han enormt.
Inte minst för en helt sanslös situation – där han nästan fick bäras av isen med bara minuten kvar av matchen.

Gabriel Landeskog blev lagkapten för Colorado Avalanche när han bara var 19 år gammal. Han har sedan dess varit laget trogen och när man pratar om NHL:s bästa lagkaptener så nämns alltid svensken i diskussionen.

Hyllas stort

Inte nog med att Landeskog är en poänggörarare av rang; få forwards i ligan är lika bra defensivt, och få tar ett lika stort ansvar på isen som Gabbe. Han har dessutom spelat i Colorado genom en riktig tuff period, där laget för bara några år sedan var sämst i hela ligan.

Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog (92) holds the Stanley Cup after the Avalanche defeated the Tampa Bay Lightning 2-1 in Game 6 of the NHL hockey Stanley Cup Finals on Sunday, June 26, 2022, in Tampa, Fla. (Dirk Shadd/Tampa Bay Times via AP)

Men i natt fick svensken äntligen lyfta Stanley Cup-bucklan, efter att ha vunnit den sjätte finalen på bortais mot Tampa Bay Lightning. Landeskog noterades för en assist i matchen, som slutade 2-1, men han bidrog desto mer på andra sätt. Med bara minuten kvar av matchen så låg Tampa Bay på rejält för ett kvitteringsmål, och man fick iväg ett farligt skott från mål.

Otroliga bilderna

Gabriel Landeskog gjorde dock precis som han brukar – spelade uppoffrande, och han täckte skottet med sin skridsko. Samtidigt som pucken träffade skenan så gick den av, och Landeskog kunde således inte åka av isen, men för att få in en ny spelare att hjälpa till att försvara målet så krälade han av isen, och med hjälp av lagkamrater kunde han lämna isen. Det är ett perfekt exempel på vilken lagspelare Landeskog är, och vilken ledare han är på isen.

Och bilderna på Landeskog tokhyllas nu i Nordamerika.

”Det här fick mig att gråta”, skriver en supporter.