Leksand-värvningen bryter nu tystnaden – efter fansens tokilska: ”Det var ett svårt beslut”

Han värvades till Västerås IK.
Knappt två veckor senare var Kalle Östman klar för Leksand – vilket fick VIK-fansen att rasa.
– Det var ett svårt beslut, säger Östman.

Västerås såg ut att ha stått för ett riktigt kap. Den hockeyallsvenska-klubben presenterade i början av månaden Kalle Östman som sitt senaste nyförvärv, som stått för nästan 40 poäng i SHL de senaste två säsongerna.

Fansens jätteilska

Men det meriterade nyförvärvet skulle bara tillhöra klubben i knappt två veckor. Elva dagar senare lämnade han sin nya klubb, och skrev i stället på för Leksand i landets högsta serie.

220219 Leksands Patrik Zackrisson och Malmö Redhawks Kalle Östman under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Malmö Redhawks den 19 februari 2022 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Kalle Östmans beslut fick verkligen Västerås-supportrarna att se rött. De rasade över att centern valde bort spel i klubben han precis skrivit på för, och vissa gick till attack mot honom på sociala medier. Men han kan däremot förstå VIK-fansens ilska och besvikelse.

– Jag förstår supportrarna helt och hållet, det är inga konstigheter. Västerås har hängivna supportrar och när när det dyker upp är det klart att de blir besvikna, det är jag fullt medveten om, säger Kalle Östman till Falukuriren.

”Det är olyckligt…”

Han fortsätter:

–  Det är klart det är olyckligt om man tänker på Västerås. De har varit väldigt sjysta mot mig. Klart att det inte är roligt för dem. Men jag ville inte gömma mig utan ringde upp ”Zäta” (Patrik Zetterberg, sportchef) och förklarade läget direkt.

220219 Malmö Redhawks Kalle Östman deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Malmö Redhawks den 19 februari 2022 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Kalle Östman är uppvuxen i Borlänge och har flera år som junior i Leksand. Han menar att det alltid varit en dröm för honom att representera LIF i SHL.

– Jag hade skrivit på för Västerås och såg fram emot det. Jag hade inte hoppat på vad som helst. Men den här chansen dök upp med Leksand och de erbjöd ett längre kontrakt (tre år) vilket visar att de är seriösa och tror på mig. Det var ett svårt beslut att ta, men kändes så pass bra att jag inte kunde tacka nej.

LÄS MER: Gabriel Landeskogs klockrena skämt till svensken – får varenda NHL-supporter att garva: ‘När du får barn så…’