Ikonen Ulf Dahléns hårda utspel – därför vill han stänga(!) SHL: ”Jag är orolig för hockeyn”

Ulf Dahlén är orolig för svensk hockey.
Därför vill han nu utöka SHL – och stänga ligan.
– De klassiska lagen är i fel serie, säger han till Hockeysverige.

Det är högdramatiskt om vilket lag som kommer att avancera från Hockeyallsvenskan, och således spela i SHL kommande säsong. Det står redan klart att Djurgården är det lag som åker ur den högsta serien, vilket innebär att Stockholm inte kommer ha några lag i SHL kommande säsong.

Oväntade utspelet

I en direkt final gör nu Björklöven upp mot HV71 om vilket lag som får spela i SHL nästa säsong, men samtidigt så är Ulf Dahlén besviken. Ikonen, som tillhört både Björklöven och HV71, menar att för många klassiska klubbar åkt ur SHL, vilket skadar utvecklingen.

210512 Timrås assisterande tränare Ulf Dahlén under ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Timrå och Björklöven den 12 maj 2021 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

För Dahlén har det inneburit ett större intresse för Hockeyallsvenskan.

– Att Björklöven och HV71 spelar i Hockeyallsvenskan är något jag tycker är jättetråkigt. Det är även tråkigt att Djurgården, AIK, Södertälje och MoDo också spelar där. Det är klassiska svenska lag. Nu går ett av HV71 och Björklöven upp, men jag är faktiskt lite orolig för hockeyn om det fortsätter trilla ur klassiska lag och kommer upp överraskningar, säger han till Hockeysverige.

”Tycker det är tråkigt”

Samtidigt menar Dahlén att SHL bör uttökas med lag, men inte bara det.

– Man skulle kunna stänga ligan under fyra år och lyfta upp ett lag varje säsong så det blir 18 lag. Sedan skulle man kunna dela upp norra och södra så det blir någon match ytterligare mellan exempelvis Björklöven och Skellefteå, om nu ”Löven” går upp, Brynäs mot Leksand, Färjestad mot Frölunda, AIK mot Djurgården och så vidare. Även om man inte sympatiserar med något av lagen ser man matcherna på TV när dom möts. Ska du se Djurgården mot AIK nästa säsong så blir det i Hockeyallsvenskan…, säger han.

131120 HV71:s tränare Ulf Dahlen under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 20 november 2013 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Dahlén lyfter som exempel en möjlighet att, i ett slutspel, lag från norr möter lag från syd. Särskilt tråkigt med nuvarande liga, menar han, är att den helt saknar Stockholms-lag.

– Jag tycker det är tråkigt att Södertälje, AIK och Djurgården spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Stockholm behövs för hockeyn. Det bor mycket folk där och då behöver staden ha ett lag i högsta serien. Annars blir det naturliga att fotbollen tar över mer och mer, säger han.

LÄS MER: Storstjärnan Victor Hedmans skrattanfall i tv i natt – kan inte hålla sig efter presidentens märkliga blunder

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!