Legendaren Håkan Loobs stora oro efter Djurgårdens kris – fruktar nu för framtiden: ”Kan vara förödande”

Djurgården är på väg ur SHL.
Då oroas Håkan Loob.
– Det kan vara förödande, säger han.

Djurgården har varit illa ute i SHL under hela säsongen, och har ständigt kämpat i botten av tabellen. Man ryckte visserligen upp sig under slutet av grundserien, men inte tillräckligt, och det blev negativt kval mot Timrå.

Håkan Loobs stora oro

Och väl där har det varit tre mardrömslika matcher för Stockholms-klubben. På torsdagen vann Timrå sin tredje raka match, och Djurgården är nu bara en förlust från att åka ur SHL, och från att spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

220331 Djurgårdens Ludvig Rensfeldt och Linus Arnesson deppar efter match tre i kvalet till SHL mellan Djurgården och Timrå den 31 mars 2022 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Det innebär samtidigt att huvudstaden Stockholm helt saknar lag i SHL nästa säsong, då AIK och Södertälje SK sedan tidigare spelare i Hockeyallsvenskan.

– Det är lite oroväckande att Djurgården, AIK och SSK inte presterar på en bättre nivå, vilket kan göra att vibbarna för Stockholmshockeyn blir lite för svaga. Jag skulle önska att de var mycket starkare. Sen finns det flera olika anledningar varför man har hamnat där. Just nu är oron ganska stor hos mig och jag hoppas innerligt att Stockholm kommer tillbaka och höjer status på sin ishockey, säger SVT-experten Håkan Loob.

”Kan vara förödande”

Håkan Loob oroas över hur långt stockholmarna har till hockey på högsta nivå, och menar att det är ett dåligt besked för framtiden.

– Närmaste lag till Stockholm är cirka 15 mil bort. Jag tror att det får följderna att statusen kanske sänks för svensk hockey vilket jag tycker kan vara förödande för just tillväxten. Vi behöver tillväxt och rekrytering, inte bara av spelare utan även ledare.  Sen är det upp till organisationerna att skapa den här statusen, skapa den här välviljan för att hitta spelare som renderar i bra representanter för elitligan, säger Loob.

211211 Håkan Loob inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 11 december 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Håkan Loob menar nu att det krävs förändringar i Stockholm för att förbättra det hela, och det är flera punkter han lyfter fram.

– Det handlar om ishallar och arenor. Man kanske måste ha kanske ha en elitarena som ser lite annorlunda ut och är mer lämpad för ishockey på högsta nivå. Men också små ishallar i de mindre orterna som gör att det växer, så man får lite mer drag under galoscherna för helheten. Så att ungdomar pratar mer hockey helt enkelt. Pratar man börjar man agera och då går det över i praktiken också, säger han.

LÄS MER: Frölundas stora oro – rasar mot helt avgörande beslutet: ”Vi är besvikna, dödar intresset för hockey”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!