Legendaren Tomas Brolins underbara pik – när hjälten får se okända bilderna på VM-laget 1994: ”Oseriösa…”

Några okända men underbara bilder på VM-hjältarna från 1994.
Då kunde inte Tomas Brolin hålla sig.
”Oseriösa typer!”, skriver legendaren.

Det går inte att få nog av herrlandslagets insats under fotbolls-VM 1994. Sverige chockade en hel fotbollsvärld när man tog brons, och bragden är en av de största ögonblicken i svensk idrottshistoria.

Minnesvärda ögonblicken

Namn som Martin Dahlin, Kenneth Andersson, Thomas Ravelli och Tomas Brolin får fortfarande hundratusentals svenskar att tänka tillbaka på de minnesvärda ögonblicken. Inget landslag har någonsin blivit så hyllat, och det är nog många som skulle göra vad som helst för att få uppleva en sådan sommar igen.

940716 Fotboll, VM, VM 94, 1994, Sverige – Bulgarien: Henrik Larsson, Kennet Andersson, Håkan Mild och Tomas Brolin, jubel. © Bildbyrån

En av de mest ikoniska höjdpunkterna var när Thomas Ravelli räddade den avgörande straffen mot Rumänien i kvartsfinalen, och klippet har rullat flera miljoner gånger i efterhand. Straffräddningen blev sedan utnämnd, år 2001, som ”tidernas idrottsögonblick” på Idrottsgalan.

Men i semifinalen blev Brasilien numret för stort efter att Romario avgjort mot slutet av matchen. Sverige slickade däremot såren illa kvickt, och reste sig mot Bulgarien i bronsmatchen och vände hem med en medalj runt halsen.

Brolins pik

De blev emottagna som hjältar på Rålambshovsparken på Kungsholmen i Stockholm av tusentals svenskar, som hade tagit sig dit i den svenska sommarhettan.

Varmt var det också i USA och temperaturen nådde ibland grader som nästan gjorde det omöjligt att spela i. Men av bilderna att döma som svenska landslaget publicerade på sitt Instagram-konto passade de svenska landslaget på att njuta rejält när det var spelledigt.

1994 VM, Sverige – Bulgarien: Tomas Brolin jublar medan Henrik Larsson (Henke Larsson) skyndar till för att gratulera © Bildbyrån

Och legendaren Tomas Brolin kunde inte låta bli att smyga in med en liten skämtsam pik:

”Oseriösa typer!”, skriver han följt med ett par smileysar.

”För att vara oseriösa gick det ganska bra ändå”, svarar landslaget följt av en bronsmedalj.

Se bildspelet här:

LÄS MER: Fotbolls-EM 2022 damer: TV-tider, trupp och spelschema

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!