Therese Johaugs oväntade flört – efter öppningen som kan röra om i norska landslaget: ”Har stor beundran…”

Norge saknar flera åkare till lördagens stafett.
Då har landslaget försökt locka över skidskytten Tiril Eckhoff till tävlingen – något Therese Johaug välkomnar.
– Jag har stor beundran för skidskyttarna, säger hon.

Norges damer har svårt att få ihop en slagkraftig kvartett till lördagens stafett. De givna åkarna Heidi Weng och Anne Kjersti Kalvå lämnade båda ett positivt coronatest innan avfärd till Kina och kommer inte till start. Och även guldmedaljören från 2018, Ingvild Flugstad Östberg, finns inte heller att tillgå.

Norska draget

Norge därför i en ordentlig rävsax för att ha möjlighet att utmana om medaljer i damernas stafett. Landslaget är villiga att ta till alla möjliga knep för att vara med i racet och lösningen finns kanske att hitta i den norska skidskyttetruppen.

Tränaren Ole Morten Iversen har hört sig för om att låna Tiril Eckhoff för stafetten. Något som är helt enligt regelboken. Längdlandslagen har möjlighet att ha med en skidskytt under tävlingen, vilket Norge försökt att utnyttja.

220203 Therese Johaug of the Norwegian cross-country skiing team at a press event ahead of women’s 15 km skiathlon during the 2022 Winter Olympics on February 3, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Det kommer däremot inte bli verkligheten. Schemaläggningen av tävlingen kombinerat med skidskyttarnas ställer till det för Norge, och Eckhoff kommer inte gästspela i längdslandslaget.

Men skulle det ha blivit verklighet hade det varit ett tillskott storstjärnan Therese Johaug välkomnat.

– Tiril (Eckohoff) är en fantastisk skidskytt och säkerligen en fantastisk längdskidåkare. Nu har jag inte sett henne åka längdskidor, men jag ser att hennes tider på skidskytte är jättebra. Visst hade det varit kul att ha henne i ett lag ,säger hon till norska TV2.

”Vi ser inte ner på dem”

När Tiril Eckhoff får frågan av den norska sajten menar hon att skidskyttar är inte särskilt uppskattade bland längdåkarna.

– Skidskyttar värderas inte högt av längdskidåkare. Det hade faktiskt varit roligt (att åka stafetten) men det kommer aldrig att hända, säger hon.

Therese Johaug avfärdar den myten.

– Jag tror att det är en teori skidskyttarna har. Vi ser inte alls ner på dem. Jag förstår inte var de får det ifrån, säger Johaug.

220205 Therese Johaug of Norway reacts at the flower ceremony after winning the women’s cross country skiing skiathlon during day 1 of the 2022 Winter Olympics on February 5, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Hon fortsätter:

– Jag har stor beundran för skidskyttarna. Vi ska inte jämföra oss med dem alldeles för mycket, det är två helt olika sporter. Jag har inget emot skidskytte och jag tycker att de åker fantastiskt bra och snabbt.

Damstafetten drar igång klockan 8.30 svensk tid på lördag.

LÄS MER: Stora oron i Norge efter mardrömsbeskedet – som gör Sverige till guldfavorit: ”Det är ordentligt huvudbry”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!