Rasmus Dahlins sagolika konstmål på försäsongen – ger varenda Buffalo-supporter tokhybris: ”Respektlöst!”

NHL-säsongen närmar sig med stormsteg.
Och det verkar inte vara något fel med Rasmus Dahlins form.
Svensken hyllas nu stort – efter ett riktigt konstmål på träning.

Rasmus Dahlin klassas fortfarande som en av världens mest talangfulla backar och det var inte direkt en slump av att han valdes etta i draften – som första svensken sedan Mats Sundin – för tre år sedan. Men hockeylivet har inte bara varit en dans på rosor i Buffalo Sabres, som blivit känt som ett riktigt strykgäng i ligan.

Tung period

Den gångna säsongen slog Sabres rekord i negativ bemärkelse och inför den kommande säsongen så är laget återigen rejält nederlagstippat, och inte mycket talar för att man ens ska vara med i kampen om slutspelsplatser. Och för Rasmus Dahlin har den första tiden i NHL verkligen varit upp och ner.

Buffalo Sabres defenseman Rasmus Dahlin (26) celebrates his goal during the second period of an NHL hockey game against the New Jersey Devils, Sunday, Jan. 31, 2021, in Buffalo, N.Y. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes)

I sina bästa stunder har Dahlin varit en av lagets få utropstecken, men under den förra säsongen var han stundtals såväl sågad som hånad, men under en ny tränare har han sett betydligt bättre ut, och nu känns det som att hajpen kring honom är på riktigt igen, och att han verkligen kan få ett riktigt stort genombrott under hösten och vintern.

Otroliga målet

NHL är bara någon vecka bort och det verkar verkligen inte vara någon fara på Dahlins form. I veckan har nämligen en video fått enorm spridning då svensken bjuder på rejäla trollkonster under ett av lagens träningar på försäsongen. Dahlin är kanske inte den vanaste målskytten, då han ju är back, men här visar han verkligen andra takter.

Foto: Twitter

Dahlin fångar nämligen upp en puck under en övning, åker fram till målvakter och med klubban mellan benen så lyfter han upp pucken i krysset bakom en otagbar målvakt. På sociala medier hyllas Dahlin stort för konstmålet, och trots att det var på träning är alla överens om vilken skicklighet som krävs för att utföra något sådant.

”Det där är respektlöst mot lagkamraterna…”, skriver en användare.

”Det där är verkligen smutsigt”‚ skriver en annan.

Se klippet här:

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!