Bianca Salmings stora besvikelse – efter insikten mitt under sommarens OS: ”Kände bara… vafan?”

Bianca Salming fick följa OS från tv-soffan.
Då blev hon besviken.
– Jag kände bara: Vafan?, säger hon till Aftonbladet.

Bianca Salming, 22, har länge ansetts vara ett av friidrottens allra mest spännande namn, och hon börjar nu etablera sig rejält i den svenska eliten. Tidigare under augusti vann hon SM i sjukamp i övertygande stil, då hon spräckte drömgränsen på 6 000 poäng och tog den tredje bästa poängen av en svenska i grenens historia.

Besvikelsen under OS

Salming kommer i september även tävla i Finnkampen för Sverige, då i trekamp i stället för sjukamp, men hon går in som en av de stora hoppen i tävlingen. Men under sommaren har hon ändå hunnit med viss besvikelse också, trots den stora framgången på hemmaplan.

200708 Bianca Salming of Turebergs FK during the athletics gala Folksam Grand Prix on July 8, 2020 in Karlstad. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Salmings mål har hela tiden varit att kvalificera sig till OS i Paris 2024, men det var trots allt med viss besvikelse som hon missade att kvala in till sommarens OS i Tokyo. Särskilt då hon följde tävlingarna från tv-soffan och fick en insikt.

– Det var ju tråkigt när man insåg att man inte kvalat in. Och det var ännu värre när man satt där och såg de man tävlat mot. Vissa hade man ju slagit, då kände man lite… vafan, säger hon till Aftonbladet.

”Jag vill prestera”

Men i och med att sommarens OS var framskjutet ett år, på grund av coronapandemin, så är det ”bara” tre år kvar till nästa sommarolympiad, och då har Salming höga förväntningar och förhoppningar.

– Där vill jag inte bara kvala, där vill jag också prestera. Jag och min tränare är ganska överens om den målsättningen, säger hon.

190824 Bianca Salming of Sweden during the Finnkampen day 1 on August 24, 2019 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Närmast väntar dock alltså Finnkampen för Bianca Salming, och där har hon målet klart.

– Jag vill bara slå finskorna, säger hon.

Bianca Salming är dotter till Börje Salming, och har tidigare under sitt liv spelat just ishockey, precis som sin far. Till sist valde hon att satsa helhjärtat på en sport, och valet föll på friidrott, där hon nu alltså hoppas på en plats i OS 2024.

LÄS MER: Nya orden om Göran Zachrissons sista, svåra tid i livet – och legendarens stora oro: ”Han var rädd…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!