Sanslösa hyllningarna till Armand Duplantis – efter hoppet som borde varit omöjligt: ”Mäktigaste jag sett”

Det borde inte varit möjligt.
Men i piskande regn sprang Armand Duplantis fram – och hoppade sex meter.
”Något av de mest imponerande jag någonsin sett”, skriver stavhopparen Holly Bradshaw.

Armand Duplantis har under den senaste tiden sagt att han är i väldigt bra form, men han har inte riktigt haft chansen att visa det på alla tävlingar. Han har faktiskt haft en hel del otur med regn och blåst, och när han i går kom till Karlstad så var det samma visa igen.

”Sinnessjukt”

Regnet piskade ner och en efter en så föll konkurrenterna ut under de tuffa förutsättningarna. När Armand Duplantis la upp ribban på 5,70 och klarade det på allra första försöket så betydde det att han redan vunnit tävlingen. Då valde Mondo att chansa och lägga ribban på 6 meter.

210622 Armand Duplantis, Upsala IF, deltar i herrarnas stavhopp under friidrottstävlingen Folksam Grand Prix den 22 juni 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

6 meter borde inte vara möjligt i förutsättningarna som rådde i Karlstad, med regnet och den svala temperaturen. SVT-experten Alhaji Jeng var tydlig inför det första hoppet.

– Klarar han sex meter i det här vädret är det det bästa han har gjort. Det är sinnessjukt, sa han.

”Bland det mäktigaste”

Men Armand Duplantis är tidernas bästa stavhoppare av en anledning. Han rev visserligen det första försöket, men på det andra så höll sig ribban kvar uppe – och då var det många som reagerade med häpenhet.

– Bland det mäktigaste resultatet jag har sett i stavhopp, säger Alhaji Jeng.

”Att klara 6 meter i ett sånt här regn är ett av de mest imponerande sakerna jag någonsin sett”, skriver stavhoppen Holly Bradshaw.

210622 Armand Duplantis, Upsala IF, jublar efter att ha hoppat 6 meter i herrarnas stavhopp under friidrottstävlingen Folksam Grand Prix den 22 juni 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Armand Duplantis var stolt efteråt, och förstod att det var någonting alldeles särskilt som han lyckats med.

– Det var en av de tuffare sakerna jag någonsin behövt göra när det kommer till tävlingar. Det ärt svårt att ranka men det är en de mer imponerande sakerna jag gjort. Bland mina bästa prestationer. Jag är väldigt stolt över detta. Det var inte enkelt, säger Duplantis.

LÄS MER: Svenska folket avslöjar – här är kändisen som man helst hade velat titta på EM med: ”Ohotad etta”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!