Förre spelaren Robin Figrens känslosamma ord – lättar på hjärtat ordentligt efter HV71:s praktfiasko: ”Mörker”

HV71 har åkt ur SHL.
Nu berättar förre spelaren Robin Figren om de tuffa känslorna.
– Alltså … jävla bedrövelse. Det är ett mörker, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Det var inte många som inför den här SHL-säsongen hade tippat att HV71 skulle komma sist i tabellen, och lika få hade kanske trott att det skulle vara Brynäs som hamnade som nästjumbo. Men så blev det, och de båda anrika klubbarna – med flera stjärnor i trupperna sett till SHL-mått – hamnade i det som av många kallades för tidernas ångestkval i den högsta serien.

Figges känslosamma ord

På förhand räknade experterna på en jämn rysare, men så blev det inte alls. HV71 vann bara en match, samtidigt som Brynäs vann fyra i matchserien, vilket gör att Jönköpings-klubben för första gången på 36 år nästa säsong inte spelar i Sveriges högstaliga i ishockey. Efteråt har känslorna varit starka för de inblandade och för alla supportar, men även hos före detta spelare så sved nedflyttningen.

Robin Figren, SHL
190314 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Robin Figren känner stor sorg över att HV71 åkt ur SHL. 

– Jag spelade själv match samtidigt (som det blev klart), kom hem – och fick läsa det via telefonen. Alltså … jävla bedrövelse. Det är ett mörker. Det är så jävla svart allting. Min första tanke är liksom … jag lider självklart med spelarna, ledarna och många människor som man känner runtom, men mest känns det som att jag lider med folk som lever för HV71, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

”Skittråkigt”

Figren spelade i HV71 från 2017 till 2019, innan han lämnade Sverige för spel i Schweiz.

– Vi kan ta folk uppe i restaurangen, folk nere i gångarna, folk som är runt organisationen som dels lever för det, dels gör ett levebröd av det. De sitter i dessa tider nu och vet inte om de har ett jobb kvar samtidigt som laget i deras hjärtan slitits ifrån dem. Det är så jävla många människor som drabbas av det här. Rent sportsligt … vad ska man säga? Skittråkigt, alltså! Det kommer säkert ta ett tag innan man får ordning på hur man ska lösa det här, säger han.

190314 HV71:s Robin Figren inför ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Figren hoppas nu på att styrande ledning i HV71 gör sitt jobb och ser till så att laget snabbt studsar tillbaka till SHL, och inte blir fast i Hockeyallsvenskan.

– Jag hoppas verkligen inte att man stryper budgeten för hårt nu. Jag hoppas innerligt att man satsar på att studsa tillbaka på en gång så det inte blir någon Modo-historia, för HV behövs i Jönköping. HV är ett lag som ska vara uppe i SHL. 

LÄS MER: Förre lagkamraten avslöjar Joel Lundqvists hemlighet – utser honom till den ”värsta” i hela SHL

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!